michaś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 podczas jazdy na wyższych biegach w różnym przedziale prędkości zaczyna trzepać całym autem np.na 4biegu między 60 a 90 podczas przyśpieszania.Myślałem że to półoś ale mechanik twierdzi że poduszka na silniku.Co wy na to?Jak wyluzuję to wszystko zanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 poduszka na silniku to jedno ale opisałeś za mało szczegółów. A zaobserwowałeś pracę silnika bo ona mi tak najprawdopodobniej będzie przyczyną. czy silnik sie nie dławi. może jakoś w dziwny sposób zostaje hamowany dopływ ON. może pompa do ustawienia też być. Daj więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 z silnikiem nic się nie dzieje.poduszka pod skrzynią wymieniona.Całym autem telepie tak jakby opony wybuliło. rozpędzam się na 3.Po włożeniu biegu nic nie czuć dodaje coraz więcej gazu i wpewnym momencie całe auto dostaje wibracji.Wciskam sprzęgło i wszystko zanika. To jedyne szczegóły jakie mogę podać.Opony wymienione więc odpadają oczywiście [ Dodano: 2008-01-25, 11:47 ] autem nie szarpie na zasadzie niedomagań silnika tylko telepie na boki przodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam, A nie masz również problemów z wrzucaniem biegów ( 1-ka i wsteczny ? ). Czy biegi wchodzą bez problemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Z biegami nie ma problemu.Wcześniej bardzo szarpało lewarkiem ale wymieniłem poduszkę pod skrzynią i jest ok. Przez weekend byłem u siostry i jeszcze raz jeździłem tą meganką: wrzucam 4bieg dodaję gazu i od prędkości 60km wzwyż przy dodawaniu gazu całym autem trzęsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scifo Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 W Renault 19 miałem identyczne objawy- niestety to była półoś do wymiany.Po wymianie oczywiście jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaś Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 no to przynajmniej zaczyna być wiadomo co to.Jakoś nie uśmiecha mi się dać samochodu do mechanika i patrzyć jak wymienia mi pół auta zanim coś znajdzie. Stwierdził że w megance jest zbyt gruba półoś żeby się skrzywiła.Dodam że siostra kiedyś udeżyła w krawężnik prawą stroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aa007 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Napisz czy rozwiązałeś problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 rozwiązałem problem.Była to półoś choć mechanik walczył ze mną przed rozebraniem że to mocowanie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilde Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 kiedyś u mnie drgał pedał gazu przy określonych obrotach, a spowodowane to było luźną pompą oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_gliwice Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witam. Nie bede zakładał nowego tematu, drgające meganki pojawiają się tutaj od czasu do czasu,ale potrzebuje drodzy forumowicza Waszej porady. Mam meganke 1,4 z 1998 roku. Jakis 4-5 miesiecy temu wydech zaczal dzwonic. Troche to zaniedbalem,ale ostatecznie tydzień temu oddalem auto do mechanika i wymienil obejmę (poprzednia sie rozpadła). I tu zaczęły się kłopoty...po uruchomieniu silnika, samochód dosłownie drży,żeby nie powiedzieć ze się trzęsie.Drgania nie ustępują w czasie jazdy,do tego stopnia nie można też przekroczyć 100 km/h bo robi się tak głośno że ciężko wytrzymać. Czytałem na forum,że przyczyną mogą być poduszki pod silnikiem lub skrzynią,albo cewki....ale czy jest możliwe,że po wymianie obejmy te elementy nagle się popsuły? Czy coś podobnego się wam przydażyło,albo może znacie kogoś w okolicach gliwic,kto mógłby pomóc mi z tym fantem?? [ Dodano: 2008-09-06, 20:59 ] Witam ponownie. Dziś w czasie jazdy nagle auto przestało drżeć,ale za to mogę wrzucać wsteczny ograniczenia, tzn nie działa ta blokada i troche przy wrzucaniu jedynki trzeba uwazać - czyżby skrzynia do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorkazg Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 witam:) Mam meganke 1,6 1998r. i mam tak samo na niskich biegach auto wpada w wibracje, całe drzy "kaszle" zachowuje sie tak jakby mialo zaraz zgasnac. podloczenie do kompa nic nie wykazuje, cewka wymieniona, mechanik nie stawia na poduske pod silnikiem, tak naprawde to nie wie co jest niby duzo reczy ale nie potrai powiedziec tak naprawde co Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi