MrTea Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ale dzis mialłem przygodę.. Wyprzedzałem PKS i przy jakiś 100km/h jak zmienilem z 4rki na 5tke.. i zgasł mi silnik.. było już ciemno.. światła przygasły.. Chyba coś mi sie kaszani z sekwencja LPG... Zanim odpalilem mineła chwilka.. jechałem jakieś 10 sek na rozpędzie.. Masakra... Nie piszę w dziale LPG bo awarie powinien usunąć dobry gazownik.. tylko muszę go znaleźć bo mój obecny to kawał nadętego gbura.. :| .. pozdrawiam i nie życzę podobnych przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 gaz rox jak słyszę, że ciągle śmierdzi,że obrotu falują na luzie, ze gaśnie ... to nie widzę sensu montażu [ Dodano: 2008-01-26, 00:07 ] btw ciesz się, że nic nie jechało z naprzeciwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 A ja jak czytam o usterkach silników dCi nie tylko na tym forum to w polskich realiach też nie widzę sensu ich montażu Mr. Tea - jeżeli to sekwencja to dziwne że nie przełączył się na benzynę. Albo problem nie leży w instalacji gazowej tylko jest bardziej globalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Do tej pory (przez blisko rok eksploatacji) zgasł mi może z 4 razy.. ale nie było to w takiej sytuacji jak tu.. Ale co dziwne zaraz w trakcie mocniejszego kręcenia silnika i np. przy skręcaniu na skrzyżowaniu.. Jak byłem miesiąc temu u gazownika to powiedział że instalacja działa OK.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jak robiłem prawko 2lata temu na kursie miałem podobną sytuację jadę 70 demonem prędkości jakim jest zagazowana panda i nagle zgasł. Zwolniłem troszkę sprzęgło i jakoś odpalił ale też był lekki strach. Niecodzienna sytuacja :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 MrTea jedź do gazownika i niech szczyta błędy z kompa LPG - może coś się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi