gojgien Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Największe altnki widziałam do 35 m² do stawiania bez zezwolenia Zgodnie z aktualnym prawem budowlanym, takie obiekty małej architektury bez zezwolenia, a tylko na zgłoszenie 30 dniowe przed rozpoczęciem prac, można stawiać do powierzchni 10m kwadratowych i tylko jeden taki obiekt na działce do 500m kwadratowym. Mogą za to jako jedyne być budowane na zabronionym dla innych obiektów terenie, oznaczonym w planach zagospodarowania przestrzennego, jako ogródki przydomowe (strefa zieleni) Nie jest ważne jak to w marketach tłumaczą ale co prawo budowlane o tym mówi. Dość dokładnie temat zgłębiałem bo jakiś nawiedzony kartograf na nowych planach w połowie działki wyznaczył mi właśnie taką strefę, przecinając w poprzek juz stojacy tam wcześniej garaż i od tamtej pory nie mam możliwości obok niego w jednej linii zbudować kolejnych, nawet zwykłych blaszaków postawić tam nie mogę. I tak połowa działki jest praktycznie bezużyteczna, można tam tylko kosić trawę i płacić za ten obszar podatki. Nawet o otwartych z boku wiatach można zapomnieć, bo jeśli pod taką jest postawione auto, to też jest jako garaż traktowana. Fragment planu zagospodarowania przestrzennego z widocznym podziałem działki i dorysowaną strefą ogródków "O ZM", która przecina już istniejący garaż "t" Lewy granatowy prostokąt, to miejsce gdzie chciałem garaże zbudować. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel222scenic Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam , też chciałem postawić na działce altankę a wyszedł z tego mały domek. Żonę troszkę poniosło podczas mojej nieobecności he he . Domek stawiała firma z Białegostoku przez 3 dni, z czym się wiązał koszt domku około 27 tyś. Ale nie żałuje dziś wydanych pieniędzy. Spokój i relaks- bezcenne. Dodano: 19 paź 2014 - 16:05 Na zdjęciach widać dalsze etapy prac na RODOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jakby komuś brakło inspiracji, jak mogą wyglądać drewniane wiaty nazwijmy to umownie. Na działkach pracowniczych stoja piekne drewniane budowle, jak małe kościółki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi