poki Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 witam rozważam kupno scenika 1.9 diesla rocznik 1999-2000 najlepiej tą serie drugą, prosiłbym o opinie silniki , skrzynki i auta, dziekuje i pozdrawiam poki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amitt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam nic lepszego niż poczytanie forum Ci nie zalecam . Sam miałem scenika w dti i9 byłem zadowolony , części w miarę ale czasem problemy z serwisem . jednostka napędowa oszczędna i w miarę dynamiczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek66 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam Megane Scenic 2001 R. 1,9 DCI 130 TYS KM przebiegu.Jezdze tym pojazdem od wrzesnia 2007 i co moge powiedziec: miekki samochodzik (wczesniej jezdzilem oplem) buja na zakretach, miejsca sporo, siedzi sie fajnie wysoko, spalanie po miescie 7-7,2 (zima), trasa 6-6,5.Duze roznice w wyposazeniu poszczegolnych modeli.Czesci dosyc drogie w porownaniu np. do opla.Awaryjnosc: wymiana łozyska w przednim kole (od 40zł-120zł) wybrałem za 120 zł, poduszka silnika gorna 100 zl i tyle chyba.Musisz sie przejechac i zdecydowac.Jak dla mnie za miekkie ale jezdze jak długo to sie okaze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Polecam 1,9 dti 100 km. Bezawaryjny i oszczędny. Jeździłem scenikiem z takim silnikiem 5 lat. Co do silnika żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 ja polecam 1,9 dti mój ma 180 tyś km przynajmniej na liczniku a silnik chodzi jak nowy, tak gadają mechanicy. Polecam też ze względu na spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi