dawidowski04 Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Witam posiadam Lagune I i podczas skrecania czy to w lewo czy w prawo tak jak by w kolach pojawia sie stukanie takie co raz szybsze (stuk stuk stuk stuk) i przy wyprostowaniu kół jest już cisza ale takie stukanie pojawia sie także podczas hamowania czy nawet ruszania....prosze o pomoc co może byc przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rotteros Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 co do stuków przy skręcaniu to do wymiany przeguby zewnętrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A jak kręcisz kierownicą na postoju to coś słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidowski04 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Jak kręcę na prostej to nie słychać, tak samo jak kręcę na postoju to nie słychać. Edytowane 14 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomberro Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 U mnie ostatni w megane II też miałem stukanie tylko było charakterystyczne z prawej strony. Okazało się, że spadł mi zacisk na osłonce przeguby i ta osłonka zjechała całkowicie. Podmyło cały smar i temu pukało. Nałożyłem smaru, dałem nowy zacisk i stukanie przeszło. Zobacz może to samo Cię spotkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek1986 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Ja w swoim też wymieniałem przeguby i pomogło bo w prawym kole stuki były nie do wytrzymania szambo Edytowane 27 Czerwca 2014 przez Antek1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi