garrett89 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Witam wszystkich, Posiadam od pół roku Megane Coupe i zauważyłęm, że lewa tylna lampa jest zaparowana po myciu... Mam nadzieje, że jak pojadę na serwis to wymienią mi ją na gwarancji?? Czy się myle? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Jedź zawczasu dopóki jest gwarancja, nie powinno być większych problemów z reklamacją, powili ją wymienić na nową (wada fabryczna)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Poczytaj tu: http://megane.com.pl/topic/36261-problemy-na-mrozie/ Jest tam treść o parowaniu tylnych lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrett89 Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 no coż obejrzałem temat ale jak widzę opinie są różne... pozostaje mi chyba tylko telefon do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Opinie są różne, bo zjawisko ma różne oblicza. Zdanie serwisu też może nie być jednoznaczne. Musisz sam ocenić jak intensywne jest to parowanie - czy jest zawsze po każdym myciu i deszczach (gorzej, bo to może oznaczać jakąś nieszczelność), czy skroplin jest dużo i w lampie "pluszcze" woda, czy też pojawia się bardzo rzadko i jest to lekkie zaparowanie, a znika szybko (lepiej, bo to nic groźnego). Oczywiście przebieg masz 2,5 tys km, a nie 2500 tys km (2,5 mln), więc na zgłoszenie do serwisu masz dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Też myślę, że z gwarancja nie będzie problemu. Mi zaparował przedni reflektor, obejrzeli, podumali i zamówili nowy bez problemów. Szybko i bez problemów. Fakt, było widać, że to nie małe zaparowanie, które może zniknąć i nie wrócić. Podobno w jak nie jest tak ordynarnie i jednoznacznie jak u mnie to najpierw susza lampe i jeśli pojawi Ci się znowu to dopiero wymieniają. -- Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saturnzreturn Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja co prawda mam auto po gwarancji ale po prostu zaparowaną lampę zdemontowałem wysuszyłem w domu i przed założeniem uszczelniłem jej brzegi bezbarwnym silikonem. Mam nadzieję, że to rozwiąże problem raz na zawsze. Przeźroczysty klosz miał delikatne szparki pomiedzy tym szarym plastikiem, prawdopodobnie rozkleiło się to od zmian temperatur albo od demontażu kiedyś tej lampy przy okazji naprawy lakierniczej klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi