gres Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Witam wszystkich ponownie po 4 latach przerwy Właśnie stałem się posiadaczem scenika III phI 105 kucy 2011 r. i nie wiem czym różni sie ten silnik od 110 km. Starsze wersje przed 2010 chyba różniły się brakiem FAP w silniku 105 km, ale czym różnia się obecnie oprócz tych 5 km ? Proszę o podpowiedź. Edytowane 23 Maja 2014 przez gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.c Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Budową, umiejscowieniem turbiny, inny intercooler, inaczej puszczone węże. Wpisz sobie w google "K9K832" i "K9K836". Pooglądaj zdjęcia i zobaczysz różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Dziękuję za informacje. A Waszym zdaniem, który jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam! Właśnie stałem się posiadaczem Megane III 1.5dCi ze 110 konnym silnikiem i chciałem zapytać o charakterystykę pracy. Wiem że niektórym pytanie może wydać się dziwne ale ja do tej pory nie mialem styczności z silnikami diesla. Chodzi mi mianowicie o odgłos pracy "klekot" który przy przyspieszaniu (od ok 2 tyś obrotów) robi sie wyraznie słyszalny w kabinie natomiast na luzie ani już z jazda ze stałą wyższą prędkością aż tak tego nie słychać- to norma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Mam moje auto od miesiąca i mogę mu wiele wad znaleźć, ale nie to że klekocze. Cisza i kultura pracy silnika to jest to co mnie rozwala na łopatki. Może dlatego, że przesiadłem się z fabii 1,4 tdi ale wcześniej miałem merivę 1,7 cdti i ona też aż taka cicha nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 masz w Kraku szpeca - niech Ci przeglądnie motorek. silniki generalnie są ciche i miękkie w pracy. jeszcze jak się 2T do paliwa doda :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 No byłem w serwidach i to dwóch i wszyscy stwierdzili że autko jest ok zadbane idt. więc to chyba mój brak obyciabz dieslem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi