Kuzan Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam ! Po podpięciu meganki do kompa wyskoczył błąd: 488 - zwarcie obwodu czujnika czynnika chłodniczego z masą. To ma związek z układem chłodzenia silnika czy klimatyzacją ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 związane z klimatyzacją. sprawdź wiązkę od czujnika ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuzan Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Dzięki za odpowiedź, poszukam :) Dodano: 25 maj 2014 - 11:58 Czy mogę prosić o pomoc w lokalizacji tego pierońskiego czujnika ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 By dostać się do niego to najlepiej odchylić od góry zderzak, zamocowany jest do aluminiowej rurki przy skraplaczu. Na rysunku nr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuzan Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Serdecznie dziękuję i pozdrawiam ! Dodano: 26 maj 2014 - 21:08 Przy okazji czujników... dziś natknąłem się na taki kabelek zakończony wtyczką bez czujnika. Czy ktoś może wie jaki i czy w ogóle czujnik powinien się tam znaleźć ? Na jednym zdjęciu czujnik z wiązką, na kolejnym sama wtyczka. Z góry dzięki za wszelką pomoc... Cięcie Cięcie Dodano: 27 maj 2014 - 11:49 Witam ponownie ! Zastanawiałem się również nad wymianą samego czujnika (być może to on robi po prostu problemu). Usłyszałem, że wymaga to spuszczenia czynnika z klimy... Ktoś może potwierdzić ? Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji oraz zapoznaj się Kolego Kuzan z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 27 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi