przemko_85 Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Witam :) Otóż w mojej Renacie ramiona wycieczek z przodu zostały lekko nadgryzione przez ząb czasu i mówiąc delikatnie nie wyglądają zbyt atrakcyjnie :/ Chciałem je troszkę odświeżyć i tu moje pytanie... Czym można pomalować ramiona wycieraczek? Czy do malowania potrzebny jest demontaż z auta czy ewentualnie można to zrobić na nim? Edytowane 26 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Czym można pomalować ramiona wycieraczek? Jak to czym? Najlepiej farbą ;)A tak na poważnie. Zdejmij wyczyść papierem o gradacji 350-400. Na to podkład, jak wyschnie dobrze, przetrzyj papierem 450 i pomaluj czarnym lakierem, można nawet dwa razy prysnąć. Oczywiście po każdym etapie przetrzyj wycieraczki benzyną ekstrakcyjną. Najlepiej zdejmij je i do malowania powieś. Lakier w sprayu kupisz w każdym markecie budowlanym. Szukaj lakieru matowego, mnie się takie akurat takie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 co do lakieru to taka moja uwaga: Malowałem ramiona wycieraczek 2 razy zwykłym sparyem. -za pierwszym razem położyłem 2 warstwy i po trasie 700km wyglądało jak przed malowaniem...może troche lepiej. -za drugim razem nalożyłem 3 warstwy, tez trasa 700km i było nieco lepiej, ale tez były ubytki. Widzialem takie malowanie 1 grubą warstwą lakieru- niewiem jak to się nazywało- ale może masz taka możliwośc żeby to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ja pomalowałem pędzlem, zwykłym lakierem ftalowym do metalu Nie powiem, źle to nie wyszło. Powyżej nie polecałem tej metody malowania. Malowałem też pewne elementy lakierem akrylowym w sprayu, z tym, że nie były one tak narażone jak wycieraczki, raczej się to dobrze trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Ja pomalowałem zwykłym sprayem ale wcześniej użyłem podkładu. Po 10 miesiącach spray utrzymuje się nie najgorzej. Powłoka wytrzymuje warunki atmosferyczne ale poddała się wymianie wycieraczek ( zarysowania, ale niewidoczne pod plastikiem obudowy mocowania wycieraczki ). Podsumowując jest to prosty i szybki sposób na renowację ramion. Polecałbym jednak wykonać to dobrym podkładem i przyzwoitym sprayem, a nie "marketówką" :) W załączeniu zdjęcia przed i po operacji. Malowałem punktowo, starając się niedoskonałości nadrobić papierem ściernym. Oczywiście można to zrobić znacznie lepiej, ale na samochodzie nie widać i co najważniejsze nie ma rdzy. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi