mlawi Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Witajcie. Mam problem z wyłączeniem automatycznych świateł. Jest przycisk AUTO na lewej manetce jednak jego przyciśnięcie i trzymanie nie dezaktywuje autolights. Mam kabel vag kkl i program z najnowszą bazą 600MB z kwietnia 2013r. Mogę się połączyć z samochodem jednak nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać takiej opcji i jak dezaktywować światła. Jak ktoś z Was ma o tym pojęcie proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak to zrobić. Ps. Chcę wyłączyć autolights, ponieważ mam zamiar montować światła do jazdy dziennej, bo te żarówki H7 padają co chwilę. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Pokrętło świateł ustaw na OFF (taska kroka) i potem wciskaj chyba 10 sekund aż na komunikacie pojawi że dostał wyłączone automatyczne. I to przy włączonym silniku. Clipem można wyłączyć itd. A inne programy czy kabel nie maja możliwości. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlawi Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Przecież pisałem, że przycisk na manetce nie działa w żadnej pozycji, nie ważne czy na zgaszonym czy zapalonym silniku. Wiem, że clipem można to zrobić ale pytanie było odnośnie użycia kabla VAG KKL i programu DDT2000 (bo taki mam i łączy się z autem). Mój ojciec ma Megane II phI z 2005r. i tam normalnie przytrzymując przycisk AUTO ok. 10 sek. można wyłączyć. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ta opcja może być na stałe zaprogramowana w UCH, jest kilka takich przypadków opisanych na forum. Najczęściej w autach sprowadzonych z krajów skandynawskich. A co można przy megance zrobić kablem KKL i DDT2000, poczytaj sobie w odpowiednim temacie.... Praktycznie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Przecież pisałem, że przycisk na manetce nie działa w żadnej pozycji, nie ważne czy na zgaszonym czy zapalonym silniku. ..a karta wyjęta? U mnie funkcję można włączyć w dowolnym momencie, ale wyłączyć tylko przy zgaszonym silniku i wyjętej karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlawi Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Nie, przy wyjętej karcie też nie działa, pewnie zostaje tylko clip <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi