Kurisu91 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam, orientuje się ktoś może w granicach ilu kosztować będzie naprawa centralnego zamku, oraz wymiana dwóch zamków (od strony kierowcy i pasażera)? Ogólnie to centralny działa tylko od strony kierowcy, reszta zapadek raz reaguje a raz nie.. Otwieranie z kluczyka od strony kierowcy niestety nie działa, ktoś musiał zapchać zamek.. no i wczoraj odmówiło również posłuszeństwa otwieranie z kluczyka od strony pasażera.. I martwię się po prostu że któregoś dnia nie będę w stanie dostać się do samochodu, dlatego wolał bym się zabrać za naprawę jak najszybciej i chciałem się zorientować ile by to mniej więcej kosztowało, a nigdzie nie mogę takiego tematu wyszperać na forum~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom68 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam. Zamki wyjąć i spróbować rozruszać tzn. włożyć do nafty lub WD40 i kręcić kluczykiem lub do fachowca od zamków/kluczyków. Centralny zobaczyć po rozebraniu drzwi co nie działa i np. szukać na Alle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurisu91 Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Czyli jest to do zrobienia samemu? No i dzięki za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Zamki mechaniczne kupisz bez problemu na allegro lub jakimś szrocie. W Wapienicy masz ich kilka, podjedź zapytaj. Centralny może nie działać bo np. są zaśniedziałe wtyczki. Sprawdź. Wszystko zrobisz samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Szkoda, że nie pisałeś wcześniej. Ostatnio wywaliłem takie zamki na złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurisu91 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Ok to jak tylko wrócę do Polski (kolo 10.08) to się za to zabiorę- żeby mi tylko centralny od kierowcy nie wysiadł do tego czasu xD napisze jak poszło i jakbym potrzebował jakiejś rady :) no i faktycznie patrzyłem na allegro jest praktycznie wszystko za grosze- ale takie zamki po 20 zł z to chyba dobre nie są? No i ja mam takie szczęście że zawsze mam spóźniony "zapłon" hehe Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Dodano: 14 sie 2014 - 13:02 Witam ponownie, zabrałem się ze szwagrem do rozbiórki boczków drzwi i okazało się, że cztery z pięciu siłowników odmówiły posłuszeństwa :-P zamówiłem na allegro i od razu domówiłem też wkładki do zamków- i tak jak pisaliście wszystko można bez problemu zrobić samemu dzięki za pomoc Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Kurisu91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi