rufusik666 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam, Przymierzam się do zakupu auta z Niemiec. Pierwszym właścicielem auta była firma, drugim osoba prywatna. Następnie auto zostało zakupione na firmę w Polsce (autokomis), od którego teraz ja chciałbym odkupić pojazd. Sprzedający wystawia fakturę VAT marża. Czy taka historia auta powinna być udokumentowana w Briefie wpisami o 2 właścicielach: firmy i osoby prywatnej? Jak rozpoznać czy dany wpis w Briefie to firma czy osoba prywatna? Co będzie dowodem zakupu auta od Niemca przez firmę w Polsce? I najważniejsze czy jest dla mnie niebezpieczeństwo że Urząd Skarbowy będzie mnie ścigał za niezapłacenie VAT, czy nie, jeżeli auto było już kupione wcześniej od prywatnej osoby? Dodam że sprzedający nie posiada dowodu zakupu auta od Niemca który odkupił je od tej firmy. Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Jest zarejestrowany już na ten komis w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufusik666 Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 nie, auto jest przygotowane do rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi