Cruel Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Podsumowując - podtrzymuję swoje zdanie nt polskich autostrad. To nie autostrady, tylko płatne ekspresówki. Dwa pasy to za mało, trzy by wystarczyły w zupełności. Należy zwrócić uwagę, że wczoraj nie było w ogóle ciężarówek (na całej trasie 4 sztuki spotkane). Na bramkach zero korków (w stronę nad morze staliśmy ze 3 minuty). Jest wiele osób, które nie ogarniają autostradowych zasad (patrz przyklejeni do lewego pasa zamulacze) co znacznie spowalnia ruch. Myślę, że za 7-8 lat, jak już trochę się przyzwyczaimy do tej drogowej nowości, to będzie się jeździć trochę lepiej. Dlatego dzisiaj do Poznania, jak wjechałem w Strykowie, to zjechałem w Modłej na Konin. A potem 92jką do Poznania. Fakt, ciutkę dłużej, ale zaoszczędzone w jedną stronę 32zł. W obie więc 64zł. Za ten kawałek autostrady, którą jechałem 9.90 :) O oszczędności paliwa już nie mówię. Poganiacze zderzakowi są po prostu cudni. Wyprzedzam kolumnę ciężarowych. I siedzi mi taki na zderzaku i mruga. Dodam, że jechałem i tak 140km/h. Więc niech się buja. Ja wychodzę z założenia, że jak ktoś chce sobie szybiej pojechać niż wolno - to prosze bardzo. Sam czasem popędzę chwilę. Ale nikomu nie mrugam i nie siadam na zderzaku - bo to ja naginam przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Aha, mam nadzieję, że następnym razem pojedziemy w innym kierunku niż polskie morze - 4dni, jakaś godzina słońca. To nie dla mnie taki wypoczynek. Rzeczy obowiązkowe: parasol, długie spodnie, polary, kalosze Było pojechać w Lipcu, ja od 21 do 31 czyli 10 dni miałem słoneczne i temperatura 26 stopni. A co do autostrady, też wczoraj wracałem z nad morza, zjechałem na autostradę w Lubiczu, fakt równie szybko jechał bym drogą nr. 10. Cóż nie ma co narzekać, tylko trzeba jechać :D Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez baciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi