caroolek Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-1-9-dci-privilege-C34150278.html Cześć, Jestem nowym użytkownikiem Forum. Co myślicie nt. auta? Czy mógłby ktoś pomóc rozszyfrować VIN w sensie wyposażenia i historii auta? Sprowadzone z Belgii, wygląda na żywo bardzo korzystnie (zero przetarć i tego typu rzeczy). Czy macie jakieś spostrzeżenia co do przebiegu i samego silnika, na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zderzak krzywy tylny i błotnik, klapa ma jasniejszy kolor niż drzwi czy przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caroolek Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) cięcie Sprawdziłem dzisiaj miernikiem lakieru w nieautoryzowanym serwisie- tylni lewy błotnik rzeczywiście lekko odstaje, natomiast jest to spowodowane złamanym zaczepem plastykowym. Dodatkowo był malowany przedni zderzak (prawdopodobnie draśnięcie/lekkie uderzenie), natomiast to nie było robione w serwisie... Z dodatkowych mniej ciekawych rzeczy, jeden wtrysk się mocno poci, podobno może to być uszczelka miedziana, czy macie może jakieś doświadczenia w przypadku tego typu usterki? W warsztacie powiedzieli mi, że standardowo ok 300 zł, natomiast może się skończyć w najgorszym wymianą jednego wtrysku, czyli jakieś 1 500 zł. Oprócz tego wypada wymienić rozrząd, klocki przednie i cena urasta do trochę większej niż pierwotnie. Co ważne, auto jest kupiona przez handlarza od Banku w Belgii (był/jest zastaw na samochodzie). Jak oceniacie ryzyko kupna takiego auta pod względem formalno-prawnym? Czy w przypadku kupna auta na podstawie wystawionej faktury od handlarza (prowadzi działalność) nie ma ryzyka, że za jakiś czas zwróci się do mnie Bank z żądaniem zwrotu auta? Po za tym, czy wiecie może jak mogę sprawdzić legalność i fakt zdjęcia zastawu z auta z Belgii? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi