darek1203 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam Może komuś temat wyda sie banalny ,ale ja straciłem już cierpliwość . Oto problem : Wymieniłem klamke w mojej megance 1, gdy drzwi są otwarte ładnie zamyka i otwiera, gdy zamkne drzwi już nie moge ich otworzyć (lewy przód),bardzo prosze o pomoc brak mi już cierpliwości,prosze pisać na email [email protected],musze szybko to naprawić bardzo prosze o pomoc z góry bardzo dziekuje. PS może ktoś bedzie mi mógł wytłumaczyć ten problem - kawa na ławe. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zamek wymień lub co najmniej dokładnie go wyczyść i nasmaruj świeżym smarem. Miałem podobny problem, z tym, że mnie nie chciał się zamykać. Kupiłem zamek i wymieniłem. Za 20 zł nie chciało mi się babrać i czyścić zamka. Nowy-stary zamek dostał porządną porcję WD, a po wytarciu świeżutki smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Wyjmij sam zamek a i sprawdź ręcznie czy się otwiera po pociągnięciu za miejsce gdzie jest cięgno od klamki zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1203 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 zamek chodzi sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 No to jeśli ciągnąć za cięgno zamek się otwiera to źle zakładasz cięgno na uchwty w klamce nic ponadto... A druga sprawa klamka zewnętrzna czy wewnętrzna? Oryginał czy podróba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1203 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 ciągnąć za cięgno klamka sie otwiera bez problemu,chyba nie jest orginał,bo moim zdaniem jakoś słabo dochodzi do drzwi.Kupiłem ją nową w sklepie z częściami do renault. Dzięki za pomoc wszystkim,ale prosze też o dalsze sugestie. Myśle że Merkaba ma racje-klamka zewnętrzna,jak powinno być dobrze założone cięgno? może rysuneczek?,już strasznie mnie to irytuje-dzięki Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Właśnie o to mi chodziło czy to używany oryginał czy nowa podróba (jakość wykonania jak już zauważyłeś pozostawia wiele do życzenia), było już na forum kilkadziesiąt sytuacji gdzie klamka podrobiona (zewnętrzna wewnętrzna) pracowała gorzej niż uszkodzona sam taką sytuacje przerabiałem i na twoim miejscu pojechał bym na szrot i normalnie kupiłbym używaną klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1203 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 dzięki Merkaba tak chyba zrobie Dodano: 29 sie 2014 - 13:11 klamke założyłem orginał ,ale teraz nie zamyka centralny zamek konkretnie tylko tych drzwi -jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Popraw wtyczkę od siłownika CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1203 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 wtyczka chyba ok. ,raz zamyka raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi