Vivaldi Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 kilku kolesi na VW robiło, koszt wysoki ale efekt rewelacyjny, detali nie znam. Tutaj masz więcej http://www.carsolar.com.pl/?link=piecowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waflos Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Apropos: oklejał ktoś słupki w kombiaku? Jak wyszło? Może ma ktoś fotki? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Apropos: oklejał ktoś słupki w kombiaku? a niby po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Mozna polozyc 3 warstwy i wszystko jest legalne nie mozna nalozyc zadnej bo nie bedzie widac odblaskow w lampach pojedz z takimi lampami na przeglad :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waflos Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Apropos: oklejał ktoś słupki w kombiaku? a niby po co? Po to by m.in uzyskać efekt wizualny przy przyciemnianiu szyb lub do przyklejenia chromowanych listew (obwódek) wokół szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Mozna polozyc 3 warstwy i wszystko jest legalne nie mozna nalozyc zadnej bo nie bedzie widac odblaskow w lampach pojedz z takimi lampami na przeglad :lol: Gdzie o tym przeczytałeś?? A może sam tak zrobiłeś?? Bardzo dziwne bo jakoś nie na jednym aucie miałem to zrobione i wszędzie było widać odblaski a auta bez problemu przechodziły przeglądy. Trzeba po prostu używać porządne farby a nie jakieś spod bud na odpuście i jeszcze bardzo ważne trzeba umieć to położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 sasiad mial lampy pomalowane sprayem motipu do lamp i nie przeszedl przegladu kwestia jeszcze ile warstw sie nalozy ale przy 3 na 100% nie widac odblaskow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 3 warstwy nie zawsze oznacza to samo. „3 cienkie warstwy” i na pewno nie będzie problemów, ale widze że masz swoje zdanie i nie zmienię go choć założę się że mam rację bo miałem i mam z tym do czynienia bardzo często i zrobiłem to wiele razy w swoich autach, a nie mam informacji od sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 zacznijmy od tego ze to wiocha,festyn i wiejski tuning ale Ty masz racje http://www.arch2.triger.com.pl/2_4_942130.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waflos Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 3 warstwy nie zawsze oznacza to samo. „3 cienkie warstwy” i na pewno nie będzie problemów, ale widze że masz swoje zdanie i nie zmienię go choć założę się że mam rację bo miałem i mam z tym do czynienia bardzo często i zrobiłem to wiele razy w swoich autach, a nie mam informacji od sąsiada. Moje zdanie: jeśli przyciemniane lampy to tylko fabryczne - kiedyś miałem VW Polo z fabrycznymi przyciemnianymi lampami no i przezentowały się extra no i co najważniejsze świeciły!!! z resztą "czarne lampy"- czytaj wlasnoręcznie przyciwemniane, charakterystyczne są dla pewych grup społecznych które nosza ortalionowy dresik, chionke zapachową wonderbauch na lusterku,z wydostającymi się z wnętrza łub, łub, etc. charakterystyczne dla nich jest też to że im starsze auto tym ma "czarniejsze" lampy... a i jeszcze charakterystyczny jest sposób trzymania kierownicy lewą ręką na pozycji 12 z charaktersytycznym przegięciem ciała w stronę środka auta.. taki niedorozwój..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Z tym niedorozwojem to trochę przesadziłeś, a dresik ortalionowy to bardzo wysublimowany strój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waflos Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 [Cięcie] Nie jest to raczej naturalna pozycja za kierownicą.... Proszę nie cytować całości jak odpowiadasz zaraz pod postem - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ja nie mówię o przyciemnieniu lamp całkowicie tak jak to robią nowi posiadacze starych BMW. Jeżeli zrobisz cienkie warstwy to lampy będą trochę (w porównaniu do fanów BMW) ściemnione, a podoba mi się to zwłaszcza w czarnych autach. Chociaż w srebrnym Punto też ładnie się to prezentowało. Tylko trzeba robić to z głową żeby ładnie wyglądało a nie w stylu „wiejskiego” tuningu. No i nie można zapominać o bezpieczeństwie. A jeżeli chodzi o ten link: http://www.arch2.triger.com.pl/2_4_942130.html To pierwszy post mnie zniechęcił do dalszego czytania ponieważ lakier z MOTIP-a można spokojnie usunąć rozpuszczalnikiem nitro. Czyli wnioskuje że był to jakiś dziwny lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 kilku kolesi na VW robiło, koszt wysoki ale efekt rewelacyjny, detali nie znam. Tutaj masz więcej http://www.carsolar.com.pl/?link=piecowe No właśnie mam szybki, co wyglądają bardzo podobnie, ale jak mi zmierzyli na przeglądzie, to miałem chyba niecałe 30% przepuszczalności z przodu, diagnosta doszedł do wniosku, że szyba jest pomalowana czymś (niestety trochę odłazi, ale z zewnątrz nie widać). I teraz pytanie, czy ktoś wie, czym to może być pomalowane, no chyba, że to jakaś wczesna wersja piecówek. Dodam, że nie miałem serca próbować rozpuszczalnikiem, czy będzie schodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.wrc Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 witam jestem nowy więc proszę o wybaczenie ) ale może poradzicie mi jak się pozbyc pęcheżyków powietrza które zostają pod folią, jakiś dobry sposób na oklejenie okien bo zmarnowałam już rolką 3m a szyby jak białe tak białe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi