martini0030 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Witam Noszę się z zamiarem zakupu Megane II 2,0 DCI prośba do kolegów którzy użytkują takie samochody z tym silnikiem o informacje na temat kosztów eksploatacji głownie mam na myśli spalanie. Pokonuję rocznie ok 40 tyś km i ma to dla mnie dość duże znaczenie. Mam na oku nawet taką co sądzicie? http://otomoto.pl/renault-megane-100-bezwypadkowy-full-opcja-187-tys-km-C34409978.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Nissanowski diesel jest lepszy od pozostałych konstrukcji renault. Co do auta z linku. Przód spasowany niedokładnie i praktycznie tyle widać na zdjęciach. Cena+opłaty - tu raczej dałbym spokój takim oszałamiającym ofertom. Ten sprzedawca wystawia inne auta również nieopłacone. Edytowane 14 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziab Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Już prawie rok użytkuje Megane kombi 2.0dci i jestem bardzo zadowolony, silnik dynamiczny, części eksploatacyjne na normalnym poziomie, jeśli chodzi o spalanie to tym autem poruszam się głównie po mieście. Kilka tras zrobiłem Laguną 3 2.0dci i tutaj udało mi się zejść do 5,8L/100km, średnie spalanie na trasie przy normalnej jeździe nie przekraczało 6,5L/100km. Myślę że w Megance można by pokusić się o lepszy wynik :) W sprawie auta z linka to jedyne co mogę napisać to że moją Megi z 2006 roku z udokumentowanym przebiegiem niecałe 120 tys. km w stanie niemal idealnym wyceniam na znacznie więcej. Edytowane 16 Września 2014 przez dziab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManOfSteel Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Zgadzam się z przedmówcą wyżej, jak na ten rocznik to bardzo tania ta Megana!! Moja Megane CC z 2008r. jest prawie dwa razy droższa! Więc jak na moje coś jest nie tak z tym autem! Albo sprawdzić go absolutnie dokładnie, bo książki serwisowe to każdy handlarz może sobie zrobić. Powodzenia. Daj znać co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojrzu Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Brak osłon plastikowych pod machą, cena śmieszna jak za taki model, lepiej ten ogrzemplarz sobie odpuść, choć wiem że nie jest łatwo znaleźć dobrą sztukę :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martini0030 Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Dziękuje , że rzuciliście okiem na ogłoszenie faktycznie cena trochę niska i kilka mankamentów już widocznych na zdjęciach. Odpuściłem sobie ten egzemplarz. Szukam nadal ale zastnawiam się jeszcze nad wersją 1,5 dci 105KM jednak większość egzemplarzy nie spełnia moich wymagań pod kątem wyposażenia. Jeżeli chodzi o 2 DCI znalazłem jeszcze taką ciekawostkę. CO sądzicie? http://otomoto.pl/renault-megane-2-0dci-150ps-xenon-alufelgi-lift-C33970122.html Do kolegi: Już prawie rok użytkuje Megane kombi 2.0dci i jestem bardzo zadowolony, silnik dynamiczny, części eksploatacyjne na normalnym poziomie, jeśli chodzi o spalanie to tym autem poruszam się głównie po mieście. pytanko ile to pali po mieście ? jeżdzę 60% trasa 40 miasto :)pytam ponieważ naczytałem się w internecie , że Meganka 2,o DCI cieżko zejść poniżej 6L. nawet na trasie czy to prawda? Edytowane 21 Września 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziab Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) ..od resetu licznika (zaraz po zakupie) zrobiłem około 5 tys. km i na komputerze pokazuje średnie spalanie 8,7L, jak ją kupiłem to miała 6,6L Edytowane 22 Września 2014 przez dziab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisQ7 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Co do spalania, to w zeszłym roku na trasie Kraków-Gdańsk, przy 5 osobach i pełnym bagażniku wyszło mi 5,6l/100km. Cykl mieszany 60% trasa/40% miasto wychodzi mi ok 6,5-6,7l/100km. Co do samego silnika, to zdecydowanie najlepszy dCi z całej gamy Renault. 3 lata użytkowania, a oprócz części eksploatacyjnych wymieniany tylko olej i filtry ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi