mlba Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Mam prośbę: w mojej meganie od jakiegoś czasu dzieją się dziwne rzeczy i nie mogę dojąć jaka jest tego przyczyna auto przy dodawaniu gazu (benzyna i LPG) zaczyna kichać prychać i strzelać wymieniłem świece i kable z tym że mam spore wątpliwości co do poprawności ich połączenia, proszę o schemat połączenia kalbli wysokiego napięcia (może w wersji graficznej, jak jest) chodzi mi o to którą cewkę łączyć z którą świecą??? a co do prykania? od czego mam zacząć? od cewek? komputera? czy wróżki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 chodzi mi o to którą cewkę łączyć z którą świecą??? Cewki sa podwójne i każda zasila dwa cylindry: 1 i 4 oraz 2 i 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlba Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 czy taki schemat jest poprawny dla silnika K7M 702 jest różnica w długościach kabli... czy ma to znaczenie jaki kabel gdzie przypada ? do któego połączenia.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Dzwoniłem do kolegi z ASO i tak ma być jak na tym schemacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlba Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 jeśli tak to w czym tkwi problem? auto przy dodawaniu gazu strasznie przeprywa, kicha .... jeśłi kable są ok, świece nowe , to gdzie leży przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 może aparat zapłonowy? Tak tylko..strzelam.. a przynajmniej z cewką problemu nie będziesz miał finansowego, bo tylko jedna jest.. jak dobrze książke oczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 bo tylko jedna jest Są dwie podwójne cewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 bo tylko jedna jest.. jak dobrze książke oczytałem. Tak jak masz na rysunku ;-) I tak jak podaje kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Problem może leżeć w prostej sprawie. Moze dostawać za mało powietrza. Wyjmij filter powietrz i sprawdz. ja miałem taki przypadek. Może przewód się przytkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlba Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 no niestety filtr powietrza nie do konca, jakies 2 tyg temu wymieniłem na nowkę. chyba bez podlaczenia do komputera sie nie obedzie :) [ Dodano: 2007-02-15, 16:30 ] wymieniłem kable, świece i NIC byłem u 2 elektryków i też NIC już załamany ... kumpel mi podpowiedział że trzeba filtr gazu wymiieniać, wymieniłem po ładnych 50.000 km, I WSZYTSKO W NORMIE, działa jak się NALEŻY PAMIĘTAJCIE O FILTRACH GAZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi