adeoetrege Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Witam, niedawno zakupiłem Megane I 1.4, zauważyłem, że obroty falują, niezależnie czy silnik jest ciepły czy zimny i tylko na biegu jałowym. Nie są to ogromne wahania - w zakresie 600-1000 max. Plus jak jadę np. 50 km/h wrzucam na luz to obroty silnika spadają do około 500. Zauważyłem że mam dziury w tym wężu zaznaczonym na pierwszym zdjęciu. Czy wpływ na to mogę mieć te dziury + wąż ten w ogóle nie jest przymocowany obejmą. Druga sprawa coś mi cieknie pod samochodem co widać na drugiej fotce - czy to jest maglownica? Dodam, że mam bardzo niski poziom płynu wspomagania - muszę go uzupełnić. Co więcej wspomaganie działa bez zarzutu. Przy kręceniu kierownicą nie słychać żadnych odgłosów, puków, stuków, trzasków - działa jak na razie bardzo dobrze. Kolego adeoetrege na forum panują pewne zasady, które zaakceptowałeś podczas rejestracji. Więc stosuj się do nich. I nie piszemy gdzie popadnie. Aston76 Edytowane 20 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 To co zaznaczyłeś na pierwszej fotce to wąż ciepłego powietrza. Na drugiej widać skrzynie biegów i pocenie się jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeoetrege Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Przepraszam mój błąd, powinienem dokładniej doczytać gdzie umiejscowić temat. <><><><><><><><><><>><><><><> <><><><><><><><><><>><><><><> To czy w tym wężu ciepłego powietrza powinny być takie dziurki okrągłe wielkości ok. centymetra( są dwie )? Mogą być od tego te falujące obroty? <><><><><><><><><><>><><><><> Czy przejmować się takim poceniem ze skrzyni biegów? Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 20 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Czy będą dziury czy nie nie ma większego znaczenia. Bo to jest powietrze zasysane przed filtrem powietrza i przepustnicą. Dopiero nieszczelności układu dolotowego za przepustnicą mają znaczenie dla obrotów silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi