molczas Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam mam pytanie, właśnie wróciłem z przeglądu technicznego i otrzymałem infromacje ze mam pęknięta osłonę przegubu od strony pasażera, koleś stwierdził ze bedzie konieczna wymiana całej półosi :shock: ponieważ osłony przegubu są niewymienne. Proszę o informację na ten temat (Renauly Scenic 1,6 z 98r.) z góry dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 głupoty gada... da się wymienić manżetę półosi, przynajmniej w skrzyni jb3, a i przy jb1 pewnie jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 cześć. Ja w swoim scenicu '99 2.0 wymieniałem osłonę gumową przegubu. Zapłaciłem za zestaw (osłona, opaska, tubka smaru) śmieszne pieniądze. Pozdrawiam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 taka gumowa osłona kosztuje 30-40 zł a jak już rozbierasz to warto wymienić olej w skrzyni bo i tak trzeba go spuścić alby półoś wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 alby półoś wyjąć Przy wymianie manszety przegubu zewnętrznego wcale nie trzeba demątować półośki ze skrzyni biegów . :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 TAAAAAK ????? kisand, a jak sobie to wyobrażasz zrobić bez wyciągania półosi? Bo ja nie zauważam tu ani grama takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Wymieniałem osłone w swojej reni z prawej strony, wyjołem całą póloś i grama oleju nie wycieklo bo nie ma takiej możliwości , po lewej stronie trzeba olej spuscić skrzynia jb1, śmiało możesz wyjąć półoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bintom Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Wlasnie jestem po wymianie oslony z lewej strony. Trzeba niestety wykrecic cala polos, ale olej w skryni zostal i nie bylo trzeba go wylewac. Operacja dosc prosta,pod warunkiem ze sruby latwo puszcza, a z tym niestety mialem duuuuuuze problemy. Megi 96r 1,6e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 a jak sobie to wyobrażasz zrobić bez wyciągania półosi? Może tak: http://www.easytec.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 patent dziecinnie prosty :( ale to tez odpowiednia guma musi być, takie np osłony firmy Kager są tak nieelastyczne jakby były cała z plastiku (badziew totalny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Lewy, oki może itak ale ja miałem na myśli standardową osłonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi