odysseus Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Sprawa bardzo pilna! Renault Megane 1997 , Coupe Coach , 1,6 - Gdzie jest dokładnie przekaźnik kierunkowskazów - bo nie mogę zlokalizować , być może "w ogóle" go tutaj nie ma? Kupiłem samochód bez działających kierunkowskazów - i teraz lipa :( - wymieniłem już moduł przy kierownicy na inny- nic to nie dało, bezpieczniki są OK, słychać interwał ale co z tego jak światła migaczy nie działają (cała elektryka działa perfect) - mam pytanie - gdzie na zdjęciu jest przekaźnik kierunkowskazów? a może w ogóle ktoś go wyjął? - taki przekaźnik sprzedano mi w sklepie ale gdzie go umieścić? - niestety dwa pozostałe są na 5 , a jeden który jest na 4 - ma zupełnie inny układ niż ten kupiony ( który podobno my być jedynym..) Sprawa bardzo pilna. Edytowane 20 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 W twingo przekaźnik od kierunków znajduje się w kabinie auta pod kierownicą. W megance jest podobnie . A tak na marginesie ile dałeś za przekaźnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odysseus Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 lepiej nie pytaj :( 70 zł .... słuchaj , ale ja tam pod spodem wszystko sprawdzałem .. chyba ślepy jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Przekaźnik jest zespolony na płytce w skrzynce BSI zdejmij osłonę od bezpieczników odkręć środkową śrubę (torx) pchnij bezpieczniki do środka kabiny i wyjdzie ci cała skrzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odysseus Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) fajnie dzięki za pomoc ale i tak chyba jestem frajer co najprostszej rzeczy zrobić nie potrafi ;) montując mój samochód Francuzi sobie nieźle popili bo skrzynka z bezpiecznikami jest o wiele szersza niż miejsce przez które mógłbym ewentualnie 'wypchnąć' ją do wewnątrz - odkręcenie nawet środkowych śrubek nic nie da - bo cała płytka plastykowa jest zespolona i mowy nie ma by udało się ją 'wyrwać' na zewnątrz chyba nigdy tego ustrojstwa nie wyjmę Edytowane 21 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Ona przodem nie wychodzi tylko dołem, pod kokpitem. Musisz dobrze pchać, bo ona jest na takich 2 zatrzaskach i muszą się dobrze trzymać... Edytowane 21 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odysseus Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 jestem winien wam opis dalszego przebiegu wypadków :) - godne horroru a mianowicie NIC nam nie dało dotarcie do ustrojstwa za tablicą bezpieczników , absolutnie nic nie dała próba weryfikacji , czy badanie napięcia - niby WSZĘDZIE było OK , ale i tak kierunkowskazy nie działały ( ani przycisk świateł awaryjnych ) a interwał było słychać bez problemu - co by wskazywało ze wszystko jest OK - a więc było szczególnie wkurzające - i jeden z kumpli w pewnym momencie stwierdził że cała tablica bezpieczników musi być do kitu i trzeba by ją wymienić ( a to koszt od 1000 zł w górę) - pojechałem na złomowisko i kupiłem z pierwszej z wielu złomowanych Meganek - bez żadnego problemu - za 25 zł . Gdy 'odpieliśmy' wtyczki naszym oczom ukazała się prawdziwa przyczyna problemu. Otóż z powodu błędu konstrukcyjnego do perfekcyjnie otulonej w fabryczny BARDZO PROFESIONALNY kondonek tablicy bezpieczników wlewała się ....WODA, a gniazda były kompletnie zaśniedziałe, a więc , jak widać na załączonym obrazku , mogliśmy sobie wymieniać wszelkie detale - a i tak nic by to nie dało - tego nie spodziewał się nikt. - tym bardziej że ten element był fabrycznie doskonale 'opakowany' i chroniony . - teraz wszystko działa bez zarzutu i mogę cieszyć się fajnym wózkiem Dodano: 22 paź 2014 - 01:55 i w ogóle dzięki Merkaba za pomoc i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remek3 Opublikowano 19 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 W dniu 21.10.2014 o 16:22, Merkaba napisał(a): Ona przodem nie wychodzi tylko dołem, pod kokpitem. Musisz dobrze pchać, bo ona jest na takich 2 zatrzaskach i muszą się dobrze trzymać... w 1,4 16V 95KM z 2002 roku jest podobnie jak Pan powyżej pisze A swoją drogą poszukuję nowego kosza może być już z pompą paliwa w środku do mojej Meganki dlatego że nowego z powodu tego że w obudowie tego kosza jest filtr paliwa który dokładnie filtruje paliwo a przelew jest w samym koszu jedna rurka tylko wychodzi do silnika na wtryski a nadmiar pow 3 atmosfer przelewa się w koszu w dodatku dekiel tej pompy jest skośnie umocowany do reszty pompy z jedną sprężynką podłączoną z masą w samym środku kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi