kszyhu Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Witam, przedwczoraj stało się coś dziwnego z moja megi. Próbowałem otworzyć z kluczyka auto i w pewnym momencie się zaciął. Myślałem, że to jednorazowa ale jak wsiadłem do auta to przestały działać kierunki, lewa szyba i centralny zamek. Świeciła mi też jedna kontrolka (spirala) więc odłączyłem akumulator na 15min. Po podłączeniu kontrolka znikła ale objawy nie ustały dodam jeszcze, że wczoraj wieczorem jak wróciłem z pracy to auto normalnie działało jakby się samo naprawiło;/ sprawdzałem też bezpieczniki i wszystkie są sprawne. Dodano: 22 paź 2014 - 01:00 Dodam że dzisiaj sytuacja sie powtórzyła i po paru godzinach dzialalo wszystko normalnie. Gdzie szukać przyczyny ? Dodano: 22 paź 2014 - 11:25 Ludzie nie wszyscy na raz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Posprawdzaj bezpieczniki w podszybiu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) To jest ta czarna skrzynka obok akumulatora ? Dodano: 24 paź 2014 - 13:08 sprawdziłem i przeczyscilem bezpieczniki, wszystkie sprawne ale auto dalej zyje swoim zyciem rano nie pali wieczorem pali ;/ pomocy bo jestem za granicą i bez auta jak bez reki ;/. Dodano: 25 paź 2014 - 01:18 dodam, że dzisiaj zmieniłem bezpiecznik oznaczony (UC BIC) i wszystko nagle wróciło do normy. Odpaliłem auto chwile pochodził i znów zaczeła migac kontrolka (zygzak) i dalej to samo ;/ może mi ktoś odpisać? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 26 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 No to jak ZYGZAK wyskakuje to jest problem z ciśnieniem na listwie (błąd wtrysku paliwa). Jedynie podpięcie pod komputer da Ci więcej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Ale jak mi miga ten zygzak to wtedy nie mam elektryki, a jak zniknie nagle wszystko działa ;/ i zauważyłem też ze nie raz sie wszystko resetuje tak jakbym odpiał akumulatyor i slychac takie (bzdynk) . dziasiał sprawdzałem wszystkie bezpieczniki miernikiem czy przewodzą i wszystko gra. nie mam juz sily :( Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 26 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Poczytaj o EKG jak określa się ten zygzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 tylko ten zygzak zaczął sie zapalać dopiero jak mi sie zaczęły dziać dziwne rzeczy z autem. dzisiaj był znajomy z komputerem ale nic nie pokazało, jakby nie chciało sie połączyć ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Bo on sygnalizuje kłopoty z elektroniką auta. I auto trzeba podłączyć najlepiej pod clipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 tylko najlepsze jest to ze moja megi sie sama naprawia kiedy chce i kiedy ma ochote ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 To szukaj przyczyny w bezpiecznikach w podszybiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszst23 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Witam. Jak auto zachowuję się w ten sposób masa zaśniedziała albo wiązka z lewej strony przy drzwiach przetarta i robi zwarcie. Przejrzyj kable przy drzwiach. Edytowane 27 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Masy przeczyściłem, całą puszkę z bezpiecznikami w podszybiu także. Możesz bardziej opisać gdzie jest ta wiązka ? Dodano: 30 paź 2014 - 15:43 Najlepsze jest to, że immo pojawia się i znika jak i cała inna elektryka :D Dodano: 01 lis 2014 - 14:47 Znalazłem przyczyne !! miałem problem w bagażniku. Tam gdzie jest ten czujnik, który zapala światło w bagażniku. Odłączyłem go i wszystko wróciło do normy. Edytowane 30 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi