Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane 1,6 v8 ,97,- robi za Pszczółkę Maję

odysseus

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie do szanownego grona fascynatów Megi

- nagle , wczoraj wieczorem podczas jazdy zaczęły dochodzić dodatkowe dzwięki zza tablicy ( z komory silnika ale z przodu pod oknem)

takie denerwujące nieregularne brzęcznie

- wydedukowałem że jest sprawa 'przycisku' obiegu zamkniętego klimatyzacji

odłączyłem 4-żyłową wtyczkę przy module ( obok akumulatora) ( kolega straszył mnie że takie odłączenie będzie groziło nieobliczalnymi konsekwencjami ( utrata kontroli nad chłodnicą, klimatyzacja i wybuchem 3-wojny światowej). Ale nic takiego się nie stało ( jak na razie)

rzeczoną wtyczkę odłączyłem - i żaden konflikt światowy się nie zaczął ...- a powiem więcej , denerwujący dźwięk znikł.

- no może nie licząc lekkiego , prawie niezauważalnego ale jednak , 'bzykania' . ( wiem wiem , ale nie o 'to' bzykanie chodzi :P)

rzeczone bzykanie ujawnia się TYLKO po zastartowaniu samochodu , a nie jak tamto brzęczenie które było głośnie na każdej pozycji stacyjki - także na 'stand by'

czy to 'bzykanie' to jeszcze jakaś pozostałośc po 'systemie zamkniętym' czy jeszcze cos innego ...? oczywiście z tym można żyć, szczególnie jak się włączy radio ...- ale zrobiłem się jakiś taki wrażliwy tym ostatnim incydentem na 'bzykanie' hehe

można to jakoś usunąć innym sposobem niż odstawieniem wózka do garażu....? :P

Dodano: 25 paź 2014 - 17:21

na teraz - koniec problemu

pszczólka Maja, jak na razie, - zdechła

nic 'dodatkowego' już nie słychać

:P

Edytowane przez odysseus