zibi4153 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Witam Potrzebuje pilnej pomocy Mam taki problem: samochód zachowuje się jakby mial przebite koło. Ucieka na boki, nie da sie nad nim zapanowac. Wrażenie jest takie jakby kola z przodu byly bez powietrza. Wymienione są wahacze, końcówki drążka kierowniczego i lewa półoś. Potrzebuje pomocy o co w tym chodzi. Całe zawieszenie z przodu nowe po za prawą półosia. Wszystko jest poustawiane tak jak należy ,a auto ucieka na prawo i lewo. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 4 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Wywalone łożyska w mcphersonie. Musisz wyciągnąć McPhersona i rozkręcić go na kawałki (sprężyna, amortyzator, poduszka osłona no i ów łożysko). Edytowane 4 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi4153 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Chodzi o łożyska w amortyzatorze??. Tylko pytanie czy to napewno to jest przyczyną takiego pływania auta?? Bo w sumie już troche w to zawieszenie włożyłem kasy i nie wiem czy aby napewno to jest wina tych łożysk. Edytowane 4 Listopada 2014 przez zibi4153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Jeżeli geometria była sprawdzana, luzów na drążkach kierowniczych i ich końcówkach nie wykryto oraz wahacze i ich sworznie luzów nie mają, pozostają zatem łożyska. Ja u siebie je wymieniłem właśnie dlatego, że auto samo skręcało. Po skręcie w lewo, auto ściągało w lewo, po skręcie w prawo, auto ściągało w prawo. Przy rozbieraniu kolumny, łożyska po prostu się rozleciały w drobny mak. Pływanie auta, to raczej sworzeń wahacza wybity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi