jaroxo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam, mam mały problem, 20.01.2015 kończą mi się badania do prawa jazdy a pracuje jako kierowca. Czy pracodawca musi wystawić mi skierowanie na badania i zwrócić mi za nie? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jak robiłem kurs na C a potem C+E to za badania płaciłem z własnej kieszeni (badania na rozpoczęcie kursu, a kurs fundował pracodawca). Potem miałem badania okresowe po zmianie kategorii prawo jazdy i za badania płacił już pracodawca (psychotesty, lekarze, itp., itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jeżeli pracujesz jako kierowca to na badania okresowe kieruje i płaci pracodawca. KP Art. 229 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi