jaroxo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Panowie, dziś pojawił się problem... Zapaliła się kontrolka ładowania... Pasek od tygodnia popiskuje, jest cały, naciągnięty, czekam na pieniądze żeby go wymienić. Ale wracając do sedna sprawy, odpaliłem i klops, czerwona kontrolka ładowania, pali się podczas jazdy, gaśnie po zatrzymaniu lecz znowu zapala się(mruga) przy ruszaniu, na szczęście dojechałem do domu. Proszę o radę, co to może być? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Np. przerwa na obwodzie wzbudzenia, kończące się szczotki w alternatorze, luźny pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroxo Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 pasek naciągnięty, podobno ładowanie jest ale cały czas co chwila "bździ" się kontrolka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Czyli alternator do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroxo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 na razie kontrolka zgasła całkowicie, zrobiło się cieplej i nie jest aż tak wilgotno i objawy znikneły Dodano: 11 sty 2015 - 17:44 Panowie, w zeszły weekend wymieniłem alternator, założyłem nowy pasek, do dziś było ok... znowu to samo... sił mi brak i pomysłów... Jakieś rady? Dodano: 11 sty 2015 - 22:41 a czy może być winą skaczące obroty na luzie kiedy chodzi na gazie? może od tego pali się regulator napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi