Kixner Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Koledzy. Mam od pewnego czasu problem, zakupiłem jakiś miesiąc temu meganek 1 z 1999 z przodu dochodziły dziwne stuki ale autko prowadziło się perfekcyjnie. Po wymianie sworzni wahaczy, gum stabilizatorów i lewego łożyska przód pukanie ustało, i tu jest teraz inna kwestia autko zaczęło ściągać w lewo, do tego podczas jazdy gdy wchodzę w zakręt czuje ewidentnie jak auto nie wchodzi w ten zakręt płynnie tylko tak jak by go wywalało z zakrętu, nie wiem jak to opisać, np jest zakręt w prawo skręcam w prawo a mnie tak jak by na zrywy ciągnie w lewo, aż czuć jak by się koło przesuwało na tym asfalcie w sensie że ciągnie je w bok... Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubicaFan Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Sprawdź zbieżność. Podjedź na najbliższą stację diagnostyczną, sprawdzą za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyk66 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć. Zrobiłeś zbieżność po naprawie? Należałoby. Kolego Bzyk66 po kropce, przecinku stosujemy spację!!! Poprawiłem i pasek przyznaję za nie stosowanie się do regulaminu forum. Aston76 Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Miałem coś podobnego. Zbieżność była dobra a auto w zakręcie uciekało. Przyczyną były tuleje tylnej belki. Nie miały luzu tylko guma była już stara i się poddawała na zakręcie. Auto traciło zbieżność i był efekt poślizgu tylnych kół. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kixner Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Tylko u mnie tył się trzyma jak nie wiem, a tu mowa o przodzie ;/ , tył nawet nie mignie w bok, więc może coś lub któraś tuleja z przodu w wahaczach ... hmmm? Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubicaFan Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Kolego zacznij od zbieżności. Skoro wymieniłeś sworznie zbieżność mogła się nieco zmienić. Zawsze warto zacząć od najtańszych i najprostszych sposobów, a tu sprawdzenie zbieżności kosztuje tylko chwile wolnego czasu na podjechanie na stacje kontroli. Sprawdź i pisz co i jak. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kixner Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To tak zrobię tylko przed zbieżnością wymienię sobie końcówki drążków, miałem to robić za jakiś czas. To zrobię teraz bo potem znowu zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ty lepiej z tym nie zwlekaj bo zaraz będziesz miał oponki do wymiany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kixner Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 a szkoda by było nóweczki zimówki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi