i@maciej Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam. Jak w tym samochodziku skasować inspekcję przeglądu? Przeszukałem forum, znalazłem, że wystarczy (ale w megance) na tym jak pisze ze do przeglądu przytrzymać guzik. U mnie chyba nie ma (nawet sobie po tankowaniu sam zeruje). Jak to zrobić? Czy wizyta u elektryka jest niezbędna? (dodam, że muszę to mieć skasowane tak czy tak bo bardzo wkurzający jest kluczyk.... [ Dodano: 2008-02-29, 20:19 ] Może kogoś nakieruje to( bo zagmatwałem), że po prostu scenic nie ma szpikulca do zerowania licznika. Sam to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Gdy wyświetla inspekcję olejową to naciśnij na przycisk komputera pokładowego (przycisk na końcu dżwigni wycieraczek) ustaw na 30 tys. km i przytrzymaj przez 10 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i@maciej Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Tak jak kolega napisał. Doszedłem do tego wczoraj, najpierw wchodzimy do inspekcji i dolnym guzikiem prawej manetki trzymamy. Potem wejdzie ustawiamy 30000 i przycisk na 10 sek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARO1000000 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam u mnie w taki sam sposób to skasowałem (zrobiłem znowu 30 tys) dodam, że na zapalonym silniku. Ps dzięki gojgien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Pytanie dodatkowe. Czy da się wpisać informację o przeglądzie, który się odbył pół roku temu? Dealer zrobił przegląd przedsprzedażowy ale samochód o tym nie wie i teraz na wyswietlaczu domaga sie "ZAPLANUJ PRZEGLAD". Przebieg nie jest przyczyną, bo od tamtej pory autko przetoczyło się ok 5 tyś km. Dodano: 03 mar 2012 - 18:24 Informacja o następnym przeglądzie została zaktualizowana. Jest to dziecinnie proste, ustawia się to w tym samym miejscu, w którym "reguluje się" aktualny przebieg pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekII Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Ok. Wszystko fajnie. Tylko dlaczego u mnie przy kasowaniu inspekcji wskakuje 7000 km a nie 30000. Czy idzie to jakoś zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Tak, wystarczy ustawić Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 ...u mnie przy kasowaniu inspekcji wskakuje 7000 km... no to fajnie ktoś przedobrzył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejszalek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Witam serdecznie !!! mam problem z Inspekcją w Megane II po lifcie kasuje i powraca znowu komunikat "WYKONAJ PRZEGLĄD" podaje link do filmiku mam tylko przycisk w manetce wycieraczek pomocy pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Spróbuj przytrzymać dłużej, bodajże aż przestanie mrugać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi