evobrk Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam, dziś zauważyłem pewien duży kłopot w moim samochodzie , otóż : silnik faluje , obroty skaczą , samochód stracił moc , rozpędza się do 120 i tyle.. na 5 biegu leci jakby to był silnik 1.0 a nie 1.4. Przy redukcji na 4 tez nie zaobserwowałem przyspieszenia jakie było kiedyś. Silniczek krokowy wymieniony , przepustnica wyczyszczona - te dwie rzeczy pomogły z wcześniejszym falowaniem na około 600 KM , niestety problem powrócił i przyniósł ze sobą utratę mocy. Dodatkowo zauważyłem,że w bardzo szybkim tempie ucieka mi paliwo podczas jazdy (duże,za duże spalanie). Może z tą mocą to sprzęgło na wykończeniu? - Ale przecież odczułbym różnice przy zmianie biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ja bym się sprawdził czy rura wydechowa brudzi palec i zainteresowałbym pracą sondy lambda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evobrk Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Rzeczywiście może to być sonda, objawy na to wskazują. Orientuje się ktoś czy w tym silniku Sonda jest 4 czy 3 przewodowa? Edytowane 14 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 W moim jest czteroprzewodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evobrk Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Sonda wymieniona, problem ustąpił. Obroty w normie,moc wróciła i spalanie 8.2/100 - tyle weszło do baku po przejechaniu 100 kilometrów. W moim modelu jest sonda trzyprzewodowa. Czteroprzewodowa występowała od 1999 roku :) Edytowane 16 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi