Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Po dodaniu gazu Gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z moją Renatką :( Jeśli to zły dział to proszę o przeniesienie...

A mianowicie, Samochód odpala od pierwszego ale już jak chcę dodać "gazu" to raz ciągnie ładnie a raz jest tylko "Buuu" i gaśnie.... Nie wiem co może być przyczyną... Mechanicy przychodzą i robią zgadywanki czyli a może to to siadło a może tamto... ja już nie mam sił do nich ani do tej sprawy, kasa się kończy, a co najgorsza samochód jest mi potrzebny i na dojazdy do szkoły i do pracy. Co wymieniłem? A więc tak świece są nowe, silniczek krokowy nowiutki, przepustnica czysta, kable na wtyczce od pompki paliwa sprawdzone, filtr paliwa wymieniony auto zatankowane 98Verva i wlany dodatek na odtrącenie wody z baku. Poniżej dodaję filmik jak to wygląda w praktyce.... Czasami wystarczy lekko musnąć pedał gazu i obroty "szarpią" i maleją w dół <ten moment jak wskazówka lata jak porąbana lub zanim samochód zgaśnie>

Proszę o pomoc , bo nie posiadam czegoś takiego jak "Clip" do renówek a mnie nie stać poza tym nie wiem czy połączy się moja renówka z nim (zaznaczam nie znam się na tym gdyż kiedyś jeździłem Daewoo Tico i tam wystarczyło wyjąć świece przeczyścić i paliło dalej lol ).

Moja Renia to Megane z silnikiem 1.4 16v K4J o mocy 98KM. wersja HB rok produkcji 1999.

Może miał ktoś podobny problem? Proszę o pomoc... Dziękuję i pozdrawiam Was gorąco

Oto ten Filmiki (jest to kręcone przeze mnie!) :

Wygląda na spadające ciśnienie na listwie. Łatwo to stwierdzić podpinając kompa- tak do Twojej renówki można spokojnie podpiąć clipa.

Na dobrą sprawę zwykłym adapterem na bluetooth można zobaczyć czy to wina ciśnienia na listwie czy zawiesił się wtrysk na którymś cylindrze.