daniel1.wisniewski Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Od niedawna stałem się posiadaczem Scenica i zwracam się do was z prośbą o pomoc przy wyborze kompletu rozrządu. Nie wiem także czy posiada on KZFR i czy konieczna jest jego wymiana. Ze względu na to że wymianę zlecę mechanikowi to może ktoś orientuje się odnośnie ceny całego kompletu z pompą wody i KZFR (nie chciałbym dać się za bardzo naciągnąć) Pozdrawiam Edytowane 10 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Jak ci mechanik powie: 500zł komplet rozrządu z pompą i płynem; dodatkowo 500zł KZFR powinno być OK Posiada kzfr a czy wymieniać to już inna sprawa, poczytaj o objawach i zachowaniu tego koła. Edytowane 9 Marca 2015 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marbor Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) ja w październiku płaciłem coś koło 1300zł, kółko kosztowało coś 620zł, wszystko na oryginalnych nie zamiennikach. mechanik wzioł 300zł z tego więc 1000zł za same części mnie skrobło ale raz na dwa lata to da rade :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi, ortografia. Aston76 przepraszam za błędy będę się pilnował. Edytowane 13 Marca 2015 przez Marbor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Ja do 1.6 16v płaciłem w czerwcu 450zł, polecam sklepy handlujące oryginalnymi częściami w ASO marżę mają z sufitu. Ja większość części kupiłem w http://frauto.pl/. Oryginalny rozrząd 300zł, teraz cena spadła do 200zeta. Koło jak wspomniałem 450, w aso powiedzieli mi ponad 600zł. Warto zadzwonić dobiorą części, jak znajdziesz np na allegro te same oryginalne części to podaj im link powinni zejść z ceny. Renault ma dziwną politykę w jednym miesiącu dana część wyjdzie 300 a w kolejnym 500. Ostatnio zaczęli schodzić z cen, w przypadku hamulców na przód komplet 280mm wentylowane renault z klockami również renault wyszedł mnie 4 stówy. pozdrawiam :) Edytowane 10 Marca 2015 przez nesti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Kto bogatemu zabroni więcej płacić za kzfr... ale do 1,6 można kupić do 400zł (nie pamiętam ale w granicach 360/380zł) zaś do 2,0 w granicy 480/500zł Kwestia poszukać, wszyscy sprzedają to samo, tutaj nie masz zamienników i tylko oryginalne są dostępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel1.wisniewski Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Dziś dzwoniłem do pobliskiego serwisu Bosch i chcą 700 z wymianą bez KZFR. Więc to chyba rozsądna cena, a jeśli chodzi o KZFR to chyba jest ok bo żadne z wymienionych na forum objawów zużycia u mnie nie występują. Pięć stówek dodatkowo w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi