karllo Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Kombinujesz jak koń pod górę... Jeżeli już tak bardzo chcesz to najlepiej jak kupisz rozbitka który oberwał tyłem i przekładasz cały przód; to co wyjmiesz ze swojego sprzedasz, wszystkie inne kombinacje mogą cię pogrążyć kasowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
power123 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) A w jaki sposób by dodać trochę mocy do tego 1.6v8 8V? Edytowane 11 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Za dużo nie uzyskach KM i Nm w porównaniu z kasą wpakowaną w podniesienie mocy. Można próbować przez zmianę układu dolotowego i założenie stożka, zmianę kolektora i układu wydechowego. Przyda się także polerowanie kanałów dolotowych i wydechowych w głowicy. Zmianę wałka rozrządu na sportowy (o ile taki jest). Można pokusić się o założenie turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Ja kiedyś się bawiłem, po awarii silnika poszedł szlif, nowe zawory, dolot, wydech itd. W sumie kombinacje alpejskie a przyrost mocy niewielki, szkoda ruszać zdrową jednostkę. Zmieniając cokolwiek w silniku nadchodzi fala kolejnych podzespołów, które trzeba również wymienić, kombinacje typu stożek wydech mogą tylko pogorszyć już osiągi. Jak wspomnieli koledzy za bardzo kombinujesz. Lepiej kupić następną megi z mocniejszym motorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi