sledzik1984 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Wczoraj mechanik wymienił mi pękniętą sprężynę w lewym przednim kole. Podczas jazdy do domu pojawiło się dziwne stukanie. Porównałem wygląd prawej i lewej sprężyny i zauważyłem, że przy tej wymienionej jest jakiś taki ząbek który ociera o sprężynę... Dokładnie chodzi o ten ząbek znajdujący się po lewej stronie zdjęcia na dole sprężyny. Drogą dedukcji stwierdziłem, że to raczej nie powinno uderzać w sprężynę. W prawym kole sprężyna jest tak ułożona, że ten ząbek nie ma szans jej dotknąć. I tu moje pytania... To ma się jakoś "ułożyć" czy raczej mechanik coś źle zrobił? Z góry dzięki za informację Piotrek Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomto Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Masz zupełną rację, sprężyna nie powinna zahaczać o ten ząbek. Problem leży albo w samej sprężynie, albo faktycznie jest źle ułożona w gnieździe. Zdjęcie obejmuje jednak zbyt mały fragment żeby można było to ocenić. Rozumiem, że wymieniłeś tylko jedną sprężynę, na taką "z odzysku" i jest to oryginał z tymi samymi oznaczeniami kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Sprężyna założona do góry nogami. Wystarczy odwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi