marek1185 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Wydzielono z istniejącego tematu. Panowie dziś sprawdzałem cewkę. Była dobra, jak się nagrzał, okazało się, że walnięta. Pojechałem kupić nową, mówię będzie ok, skończą się szarpania i gaśnięcia a to kapa... Może ktoś pomoże co może być przyczyną? Chodzi normalnie jak temp jest w okolicach 90 zaczyna być słaby poszarpywać i dziś zdarzyło mi się że zgasł. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Np uszkodzona świeca, kiedyś tak miałem w malczaku, jak się zagrzał szarpał strzelał, nie miał mocy. Po wymianie świec problem ustąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1185 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Hmm świece mają max pół roku a u ojca oznacza to nie więcej niż 7tys zrobione na nich i już byłyby uszkodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Pytałeś. Odpowiedziałem. Skąd mam wiedzieć kiedy były wymieniane świece? Nic o tym nie pisałeś. Równie dobrze może to być sonda lambda, zawilgocone gniazda świec. Najlepiej podpiąć pod komputer, może coś pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 świece mają max pół roku a u ojca oznacza to nie więcej niż 7tys zrobione na nich i już byłyby uszkodzone? Swego czasu wymieniłem świece w fiacie 126p na świece Boscha i padły mi po 1000km. A po wkręceniu starych Iskier palił jak szalony. Więc wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1185 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Przemo nie bulwersuj się poprostu odpowiedział w sprawie świec. Zanim zobaczyłem padniętą jedną cewkę obstawiałem sondę jeszcze ale jej nie sprawdzałem ani z braku czasu nie była Megana podpinana pod kompa Dodano: 16 kwi 2015 - 17:15 A teraz Panowie powiedzcie mi czy czujnik wałka rozrządu może być odpowiedzialny za takie jazdy? Błąd mimo skasowania po odpaleniu pojawia się ponownie jak i sondy (słyszałem że w tej kwestii już chłopaki jeżdżą z umarłą i nic się nie dzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Kolego marek1185 posiadasz auto megankę II a piszesz w temacie od meganki I i dlatego wydzieliłem posty z tamtego tematu. Jeżeli sonda padła to trzeba znaleźć przyczynę. U mnie padła sonda (zwarcie na grzałce), poleciał od razu czujnik położenia wałka rozrządu. Są ze sobą powiązane wspólnym plusem. I dopiero usuniecie przyczyny padania sond i wymiany czujnika wałka rozrządu spowodowało brak komunikatów odnośnie awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi