blueraven Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Gdy ruszam / zmieniam bieg i próbuję (nie no zbiera się ładnie) przyspieszyć sprzęgło piszczy. Nie dzieje się to zawsze ale na tyle często, że trzeba nad tym przysiąść (swoją drogą łapie dość wysoko to sprzęgło). Mam pytanie co to dokładnie może być znalazłem to forum: link tu kolega pisze że to sprężyny na tarczy ściernej aczkolwiek temat się urywa (wymiana tarczy jak w przypadku kolegi też mnie czeka). Czy ktoś wie czy to duży problem wymienić te sprężyny i przede wszystkim jaki byłby koszt? silnik oczywiście 1,6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Czy ktoś wie czy to duży problem wymienić te sprężyny i przede wszystkim jaki byłby koszt? silnik oczywiście 1,6 16v Ja sprzęgło wysoko bierze, to kto by się bawił w wymianę sprężyn, a potem tarczy? Należy od razu wymienić tarcze + docisk. Zaoszczędzisz podwójnej roboty i co najmniej drugie tyle kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpioniks Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 To że sprzęgło wysoko bierze nie oznacza , że jest do wywalenia. Ja zmieniłem sprzęgło i dalej mi wysoko bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi