sawcio Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Witam. Posiadam Scenica z 2002r. Mam problem z wyciekiem oleju z skrzyni przy wybieraku,czytałem o różnych sposobach usuwania owej usterki, począwszy od sposobu bez wyciągania skrzyni, ucinając łapę wybieraka wymianąc uszczelniacz i spawając łapę (ale podobno po dwóch miesiącach wyciek wraca).Ostatnio czytałem o zestawie naprawczym :D Moje pytanie czy ktoś coś wie na ten temat,czy używając tego cudeńka naprawdę można samemu zlikwidować wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietas10 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Ja naprawiałem wyciek właśnie przez odcięcie ramienia dwa lata wstecz i wycieku brak.Jest szczegółowy filmik w necie(nie mogę teraz tak na szybko go znalezć )właśnie z zestawem naprawczym jak masz a zdjęciu Edytowane 5 Czerwca 2015 przez mietas10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawcio Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Witam mietas10. Ten filmik mam i mniej więcej wiem o co chodzi. A co do tego co kolego pisałeś że dwa lata masz i nic nie cieknie to zależy od zużycia ośki u mnie jest dość duży wyciek i myślę że i ośka będzie mocno wytarta. Mój kolega robił twoim sposobem i dwa miechy ok. niedawno dzwoni do mnie i mówi lipa, bo już wisi sopel. W ciągu miesiąca zrobił mu się większy wyciek niż miał wcześniej. Dzięki za info na mój temat. Pozdrawiam Sławomir K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietas10 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Jeżeli kolega ma wyciek to oznacza że spawacz spaprał podstawa to chłodzenie ośki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawcio Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Może masz rację ale weź znajdź dobrego fachowca, wszyscy tylko zrobić raz dwa bo czasu nie ma i na placu stoi kolejka samochodów do naprawy kasę wziąć a jak coś nie tak to 'a ja mówiłem że to długo nie będzie'. Z góry dzięki za info Dodano: 27 lip 2015 - 19:02 :!: Czy ktoś ma o tym zestawie coś do powiedzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Ja na Twoim miejscu nie kupował bym tego, badziewnej jakości materiały. Usuwałem luz na drążku zmiany biegów poprzez zakup tulejek, teflonów itp. Jakość w "zestawie" naprawczym mnie poraziła, źle odlane plastiki, połamane zatrzaski, podjechałem do domu po numery części i zamówiłem z ASO. Także nie pakuj się w te dziadowskie zestawy bo są g.... warte. Edytowane 27 Lipca 2015 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawcio Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) I wymieniłem, jest już miesiąc i nic nie cieknie i nie leje . Wymiana bezproblemowa, jeśli ktoś coś lubi majsterkować można samemu się za to brać. Napiszę coś więcej za jakiś czas, jak trochę pośmigam. Oczywiście cały czas mówię o zestawie naprawczym (a nie jakieś ucinania i spawania). Edytowane 7 Września 2015 przez sawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi