kajte_k Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 witam Mam takowy problem podczas hamowania z większych prędkości samochodzik drży ale gdy podczas hamowania prędkość zbliża się do zera to jest odczuwalne coś w rodzaju hamowania pulsacyjnego tak jakbym delikadnie puszczał hamulec i znów go naciskał a tego nie robie, dodam ze wymienione są tylne okładiny, przetoczone bembny i wymienione przednie klocki, (tarcze są w bardzo dobrym stanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 krzywe tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajte_k Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 właśnie zrobiłem test i na moje oko to problem jest w tyle samochodu ponieważ analogiczna sytuacja jest gdy zaciągne ręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Moga byc tarcze, ale mogą i byc wahacze. Lepiej to sobie kolego dobrze sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 kajte_k, prawdopodobnie tokarz spartolił robotę. Bęben hamulcowy nie był dokładnie wycentrowany na tokarce. Chyba to jest przyczyną bicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 gojgien, lub pękła koledze sprężyna spinająca szczęki bo pewnie jej nie wymieniłeś na nową, lub też oderwała się część szczęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajte_k Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 sprężynka jest cała sprawdziłem a bemben ma równy opór jak kręce kołem i powoli zaciągam ręczny a przy źle przetoczonym byłoby raz ciężej a raz lżej :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Mam to samo, jutro mam zamiar wymienic tarcze i klocki to Ci napisze czy pomoglo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajte_k Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 to czekam na info i jak pomogło to tez wymieniam, tarcze i klocki juz leżą u ojczulka w sklepie bo jak kolega bronius napisał ze mogą być krzywe to odrazu zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Pomoglo, nie to samo auto:) z lewej strony mialem tak zatarte klocki ze musialem walic po nich mlotkiem zeby je odbic, przeczyscilem wszystko i smiga az milo. Zrob to jak najszybciej bo ja przez to że zwlekalem wytłuklem końcówke drazka kierowniczego.Aha tarcze zalozylem brembo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajte_k Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 dzieki wielkie ja jeszcze przez swięta sie przemęcze ale zaraz po łapie za klucze i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi