StefanooOSW Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Witam. Od pewnego czasu mam problem z hamulcami w lagunie 2. Po przejechaniu może 10km zaczynają blokować się tarcze hamulcowe. Co może być przyczyną? Dodam, że zaraz po odpaleniu jest ok. Dopiero jak dostanie "temperatury" to zaczyna się to dziać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 - Zapieczone lub zabrudzone prowadnice zacisków, tłoczki, klocki. Rozbierz i wyczyść. - Niedrożne przewody hamulcowe, głównie te gumowe. - Płyn hamulcowy do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Tarcze się nie blokują a raczej klocki na tarczach :) Bez rozebrania się nie obejdzie. Do przeczyszczenia gniazda osadzenia klocków. Jak masz hamulec automatyczny to może być wina całego zacisku. Zacisk się zapiekł i nie odbija. Nie odciąga klocka od tarczy. Jeśli tak to spora robota a najlepiej wymiana na regenerowany lub jak cię stać to na nowy ale to jakoś chyba 350zł, jak nie więcej. Można się bawić w regenerację samemu ale czasem się nie da tego rozebrać, jak się mocno zapiecze. Przerabiałem temat u siebie :) W razie czego mam fajny namiar gdzie regenerują ;) Jednak trzeba to sprawdzić na podnośniku i po rozebraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanooOSW Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dzięki za porady. Tata pisał co mu w lagunie się dzieje. Ja ze Sceniolem nie mam problemów na szczęście :) . Apropo widzę kolegę z Oświęcimia :). Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Będziemy działać i dam znać czy przyniosło to jakieś efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Coś się wyjaśniło w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanooOSW Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Wyjaśniło się na szczęście. Okazało się, że cylinderki są zapieczone. Wymieniliśmy zaciski na nowe. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez StefanooOSW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi