sylwekdm Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Dla mnie nie ma i gdyby było mnie na nią stać to też bym zagazował. Chłopaki z lpg forum nie takie potworki gazowali. A zadawaleś sobie kiedyś pytanie skąd bogacze maj kasę? -od oszczędzania a nie wydawania. Masz jeszcze parę fotek sceptyku: Niemcy jakoś gazują super fury i się tego nie wstydzą. Galeria Edytowane 1 Lipca 2015 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Trochę zboczyliście z tematu. Głównie chodzi o to, że jeśli ktoś kupuje w Polsce RS'a i go gazuje a na koniec widać przebieg 135k i mocno zużyte wnętrze to od razu wiadomo, że to ściema. Z reguły auta z LPG są mocno wyeksploatowane, a dla mnie mogą sobie gazować nawet bugatti veyron'a. Jak komuś zależy na oszczędności i ekologii to zawsze można kupić hybrydę. A po drugie skoro masz takie rozeznanie to powinieneś wiedzieć, że LPG w naszym kraju jest kiepskiej jakości porównując go do tego z krajów zachodnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Ja też wtrącę coś do tej dyskusji - moje auto ma przebieg (licznikowy bo 100 % pewności nie mam czy nie kręcony) 230 tyś. Gaz założony w 2003 roku w Holandii. Oznak zużycia silnika spowodowanych jazdą na LPG brak, silnik działa idealnie, suchy, nie poci się. Wcześniej miałem już kilka aut z LPG i w każdym nie wpływało to negatywnie na kondycję silnika. Te przyśpieszone zużycie silnika przez LPG to mit w dzisiejszych nowoczesnych instalacjach. Nadmieniam, że obecnie mam Vialle. Edytowane 6 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Też bym chętnie zagazował autko, ale w hali nie mógłbym parkować, więc odpada. Ale z drugiej strony mówicie, że bogaci gazują swoje super fury, ale to tylko zaledwie ułamek wszystkich bogatych tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 ale w hali nie mógłbym parkować, więc odpada Wlew pod klapkę i nikt nie wie że masz lpg. W budynkach mieszkalnych gdzie są garaże podziemne jest też zakaz wjazdu samochodów z lpg i myślisz, że ludzie tego przestrzegają? A tak na poważnie: "zarządzający parkingiem nie ma podstaw prawnych, by ukarać za wjazd do garażu pojazdem z LPG, dodajmy – sprawnym pojazdem z ważnymi badaniami technicznymi, które obejmują także skrupulatną kontrolę instalacji gazowej w pojeździe, a więc dopuszczonym do ruchu po drogach publicznych." Całość masz tutaj: zakaz lpg i tu: zakaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Może i ja wtrącę swoje 3 grosze. Ostatnio byłem na etapie poszukiwania następcy mojej wysłużonej 17-to letniej Nubirki i oglądałem jednego Chevroleta Nubirę - 7 letniego, który miał wedlug zapewnień sprzedawcy i przedstawionych dokumentów niekorygowany licznik i prawie 400 tyś. km przebiegu. Gaz LPG monowany od nowości, na co były stosowne dokumenty. Silnik pracował tak samo (komresja też mierzona) jak w innych z przebiegami o połowę mniejszymi. Ostatecznie jednak go nie kupiłem (trochę zaniedbany był)tylko Megane II. Tak więc to, że przy LPG silniki padają szybciej niż bez to tylko teorie spiskowe ( z których ja również się cieszę, bo tankuję zamiast po 5,12 to 1,79 za litr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi