rolnik Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Moja Renia megan scenik 1.6 8v zagazowana. Prz odpalaniu na zimnym i ciepłym silniku nie chce odpalić po dodaniu gazu odpali. Po odpaleniu śmiga jak miło na zimny jak i ciepły. Wygląda na to jakby nie miała ssania. Czujnik płynu chłodzącego wymieniony, krokowy działa bo obroty nie falują. Co odpowiada za ssanie. Przeszukałem już chyba wszystko i nic Edytowane 6 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Spróbuj (może jest możliwość) odciąć zasilanie gazem lpg - czy to coś zmieni? Dość często spotyka się problemy z rozruchem samochodów zalewanych na postoju gazem w wyniku niesprawności elektrozaworu odcinającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Tu chodzi oto że na wyłączony gazie i na jezdzie na samym paliwie jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Zakręć gaz zaworem przy butli, odpal auto i przełącz na LPG, żeby mieć pewność, że gazu nie ma w przewodach. Wtedy dopiero będziesz mógł stwierdzić czy faktycznie gaz nie ma wpływu na auto. Odepnij całkowicie czujnik temperatury idący do komputera (drugi idzie na zegary) i sprawdź co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Dzisiaj pojeździłem na benzynie i zakręconym gazie. Auto dalej nie odpala trzeba kręci i doda gazu ale jeszcze jedno po dojeździe na skrzyżowanie auto zgasło. Włanczam luz i puszczam gaz, auto gaśnie. Po odpaleniu nie wchodzi na obroty ponad tysiąc, spada do pięset i lubi zgasnąc na benzynie. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia. Aston76 Edytowane 9 Lipca 2015 przez rolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Czas zajrzeć w silniczek krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) Silniczek krokowy działa dopiero po rozgrzaniu sondy .Sprawa załatwiona dwa dni temu załorzyłem nowy regulator ciśnienia paliwa i śmiga.A jak sprawdzic ten walnienty regulator,ściągłem węrzyk z regulatora cisnienia paliwa i tryskało paliwo. :applause: Edytowane 16 Lipca 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Silniczek krokowy działa od początku. To właśnie on jest odpowiedzialny za włączenie "ssania" i poprawny rozruch, a potem za skład mieszanki. Regulator się sprawdza manometrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Regulator ciśnienia paliwa pomógł autko odpala i oto chodziło Zamykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Silniczek krokowy działa dopiero po rozgrzaniu sondy Bzdura. Silniczek krokowy działa od początku. Kolega Paweł ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi