Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jaki samochód kupić

daw152

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie, proszę o pomoc w wyborze samochodu, w grę wchodzi tylko silnik benzynowy, samochody nad którymi się zastanawiam to laguna 2, citroen c5, i megane 2, w chwili obecnej posiadam megan I 1.6 107km i jestem z niej bardzo zadowolony jednak szukam samochodu bardziej komfortowego, który będzie drugim samochodem w rodzinie, budżet to 9tyś

Ze względu na słabą opinię ( na wyrost) ja bym przyjrzał się lagunie II, w tych pieniądzach phI. Benzyny są bezproblemowe, a samo auto bardzo komfortowe i zazwyczaj dobrze wyposażone. Często liftbacki są w dużo lepszym stanie niż kombi. Silniki 1.6, 1.8, 2.0, 2.0T i 3.0 v6 (tylko z automatem). 2 litrówki w dobrym stanie znikają bardzo szybko. Części dość tanie, obsługa prosta.

Meganki 2 też są fajne, ale laguna jest o wiele wygodniejsza.

C5 nie jeździłem, nie podoba mi się z wyglądu.

Jeśli chodzi o marke renault to do usterek w jej modelach jestem przygotowany, kupiłem clip'a i jestem w stanie sam zdiagnozować problem jeśli taki wystąpi, w zawieszeniu wszystko wymieniam sam, jeśli chodzi o silnik to jestem w stanie wymienić w nim wszystko co nie wymaga posiadania kanału, lubię "podłubać" przy samochodzie wkońcu z zawodu jestem mechanikiem, więc samochód może posiadać drobne usterki, które można tanio usunąć dlatego uwzględniłem lagunę, interesował mnie też ford mindeo 3 ale gnije a rudej nie lubię.

Dodano: 13 lip 2015 - 06:50

Witam, jednak wybór padł na renault scenic II, oglądałem samochody i miałem okazję się przejechać zdecydowanie wygodniej jeździ się niż megan II czy laguną, siedzi się wyżej, jest więcej miejsca, dużo schowków i fajne zawieszenie, jednak trzeba troszkę dozbierać ale myślę że warto, dziękuję za opinie i pozdrawiam. :)