kamilo2610 Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam, ze 2 tygodnie temu zjechała mi lewa szyba, włącznik na pewno działa, zepsuł się mechanizm i nigdzie nie mogę tego dostać, jak na złość pare dni temu zjechała mi też prawa szyba, czy mieliście już taki problem w swoich megane? Mam ją na dodatek w coupe więc jest jeszcze trudniej z dostaniem tego, może wiecie gdzie to można dostać albo przynajmniej jak to sie fachowo nazywa? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Bez zdjęcia boczku trudno coś stwierdzić .Mogły się tylko zerwać lub odpiąć plastikowe zapinki - ślizgi mocujące szybę do linki,koszt nowych kilka zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herrscher Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Miałem taki przypadek w mojej Megance. Szyba zjechała mi na dół i nie reagowała na przycisk podnoszenia. Przyczyną była wilgoć w kostce od drzwi. Wystarczyło obficie popsikać WD40 i mechanizm zaczął działać jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzykel Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Miałem to samo ostatnio.Coś strzeliło jakby kamień o szybę i po chwili zjechała mi szyba kierowcy. Napęd podnoszenia szyby pracował ale szyby nie podnosiło. Okazało się że wyłamał się taki ząb w łyżwie co jeździ po prowadnicy mechanizmu podnoszenia szyby. Kupiłem nowy, z przesyłką wyszło 20 zł. Zamontowałem i jako tako działa ale... Zacina się, nie raz trzeba pomóc podnieść szybę itp. W dodatku słychać takie zgrzytanie jak by stalówka się rozwarstwiała. Przyjżałem się i jest ona skręcona na pewnym odcinku. Wyczytałem na forum że przyczyną tego było prawdopodobnie to, że kombinowałem jeżdząc góra/dół. Próbowałem ją wyprostować, niestety bezskutecznie. Tak że mój problem nie jest jeszcze rozwiązany. Czy da się wymienić jakoś tą linkę?? Szukałem ale nie znalazłem. Model mojego mechanizmu znalazłem na zdjęciu z forum : http://megane.com.pl/uploads/imgs/hosting_zdjec_1408827023__szilniczek_szyb_rx4_3.jpg Opisany tutaj jako "inny" , trzpien pokrywy rolki linek jest zaklepany , albo dla mnie tak to wygląda. Jak ściągnąć tą pokrywkę nie rozwiercając trzpienia?? Czy ktoś to już wymieniał i udzieli jakiś porad odnośnie wymiany linek?? Pozdrawiam. Edytowane 15 Lipca 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Wydaje mi się ,że lepiej poszukać sprawnego ,używanego podnośnika od Coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi