franek85g Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Ostatnio sprawdzałem ciśnienie w cylindrach i wyszło mi że na 1 mam 10bar na 2 i 3 mam po 8 a na 4 mam 13 mechanik zaleca zabawę z głowicą co wiąże się to z kosztem ok.1500zł. Trochę to drogo. Ma ktoś jakieś inne propozycje? Dodam iż skaczą obroty (traci moc), nierówna praca na gazie jak i na benzynie, zdarzyło mi się że nie odpalił za pierwszym razem(rzadko). Wymieniłem świece oraz kable zapłonowe. Włożyłem w to auto już sporo kasy... musiałem zrobić przednie zawieszenie, rozrząd oraz wymienić łożysko z bębnem, więc mam nadzieję że to nie będzie głowica... Edytowane 12 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Widzę że mechanik to jakiś naciągacz bo mógłby zaproponować regulacje zaworów operacja z wymianą uszczelki pod klawiaturą to ok 70zł. Podejrzewam że większość problemów by ustąpiła po czym wyregulowałbym lpg i sprawdziłbym ciśnienie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Ostatnio sprawdzałem ciśnienie w cylindrach i wyszło mi że na 1 mam 10bar na 2 i 3 mam po 8 a na 4 mam 13 Jak rozumiem pomiar bez oleju w cylindrze. A jakie ma silnik ciśnienie po zalaniu oleju do cylindrów? I jeżeli po wlaniu oleju do cylindrów, (do każdego wlewa się przed jego próbą), ciśnienie wzrośnie to oznacza problemy z pierścieniem, jeżeli jest takie samo to z zaworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi