sotis Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam I stało się dzisiaj coś co teoretycznie nie powinno się stać. Podczas jazdy wpadł mi nagle pedał sprzęgła w podłogę. Szczęście takie, że miałem do domu 50 m. Dokulałem się na jedynce i zgasiłem samochód. Teraz co następuje: na odpalonym silniku nie można włączyć biegu, na zgaszonym można wrzucić i przy wduszonym sprzęgle (którego teoretycznie nie ma) auto rusza do przodu przy próbie odpalenia. A teraz najciekawsze, i to jest powód mojego zmartwienia - jak samochód jest wyłączony to na luzie nie można go przepchnąć, tak jak by coś blokowało skrzynię. Niestety jest sezon urlopowy i auto do mechanika dopiero w czwartek. Może jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Wysprzęglik się rozsypał sprawdź poziom płynu hamulcowego pewnie go nie będzie stąd te problemy, a sprzęgło zostało w pozycji dociśniętej i dlatego tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi