martinello Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Wybaczcie mi to lamerskie, tytułowe pytanie - ale tak naprawdę czym się różnią Meganki II z fazy 1 i fazy 2 ? W fazie 1 osobno był poziom wyposażenia i osobno wykończenia - coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 delikatny retusz przodu (bardziej skośne reflektory i wlot + inny zderzak) i tyłu (inny zderzak i stylizacja lamp). Do tego doszły inne tapicerki i nazwy poziomów wyposażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ale mechanicznie - zawieszenie i silniki (podstawowych wersji) bez zmian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Po za delikatnym liftem na zewnatrz jak opisal Scooterek, usunieto wady wykryte w phI (jakie dokladnie nie wiem). Duzo lepsze materialy wykonczeniowe + komputer w jezyku polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksko11 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Z liftingu tyłu to jeszcze ten plastik pod rejestracją jest mniejszy w phII i napewno doszło kilka nowych silników i większe o rozmiar felgi :() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Materiały sa te same poza lepszym jakosciowo plastikiem na daszku.dodali troche wiesniacko tandetnych pseudosrebrnych wstawek na desce,zmienili jezyk komputera pokładowego na polski,spaskudzili przód i tylne lampy,w komorze silnika dodali plastk(wreszcie)oslaniajacy wlew do spryskiwaczy.Kola pozostaly te same tzn w podstawowej wersji 15 cali,zmienili kolory podswietlenia zegarów na jakies niebieskawo biale(szkoda) i podobno poprawili elektronike(w co watpie,zabojady to zabojady)Dobrze ze nie ruszyli zawiechy i nie utwardzili jej...Komfort ponad wszystko w megance. [ Dodano: 2008-05-26, 21:28 ] aha doszło radio z cd(mp3) i zmodernizowane silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 No właśnie silniki, wydaje mi się że w Ph2 zastosowano silniki 16V zamiast 8v. Chyba zmieniono też zawieszenie z rurowego na 4-rodrążkowe, co prawda było wcześniej montowane ale po 1999 już chyba wszystkie miały 4-ry drążki. I chyba zamiast podłużnych halogenów zastosowano okrągłe. Pojawiły się też chyba tempomaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 P_r_z_e_m_o, no tak ale w megane I a temat jest o megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 E... ja coś chyba mam z oczami... Jasne, że macie racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiwrc Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Czy ktoś jest w stanie porównac na zdjęciach megane II przed i po liftingu. Czy są jakieś charakterystyczne elementy po których można powiedzieć czy to Megane przed czy po liftingu - np kształt halogenów. Wstyd się przyznać, ale niedawno kupiłem Meganke II i nie jestem w stanie powiedzieć czy to przed czy po liftingu, rok produkcji 2005. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Grill przedni jest zmieniony i to znacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiwrc Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 A w jaki sposób, czy moglby ktoś pokazać jakieś fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 matiwrc masz ph1 - pooglądaj nasze auta, będziesz miał porównanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 matiwrc, popatrz tu http://megane.com.pl/22738.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi