servant Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Mam zepsute lusterko boczne (mechanizm składania). Kupiłem sprawne używane, ale zewnętrzna osłona ma inny kolor. Podobno da się wymienić te osłonę, ale nie mam pojęcia jak. Czy ona jest przykręcona śrubami dostępnymi po zdjęciu szklanego wkładu lusterka, czy też tylko ma zaczepy. Boję się kombinować, bo to wygląda na delikatne. Jak już ktoś to robił, to czy mógłby się podzielić dokładnym opisem, co, jak, i jakimi narzędziami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Jeśli dobrze pamiętam, to zamocowana jest na zatrzaski. Musisz wyciągnąć lustro i wtedy zobaczysz zatrzaski. Wystarczy je lekko podważyć i obudowa sama wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 http://megane.com.pl/topic/1477-m11-czujnik-temperatury-zewnetrznej/page__st__105__p__185429#entry185429 Poczytaj, znajdziesz opis jak wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
servant Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Musisz wyciągnąć lustro i wtedy zobaczysz zatrzaski. Jest problem, lustro nie chce "wyskoczyć" z zatrzasków. Prawie złamałem drewniana szpatułkę kuchenną :) EDIT: Udało się. Zrobiłem to skrobakiem do szyb. Pozostaje jeszcze kwestia zdjęcia osłony śrub mocujących lusterko wewnątrz kabiny. Nie widzę niczego, co mocuje ten plastik. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez servant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Nie ma potrzeby, żeby odkręcać całe lusterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Pozostaje jeszcze kwestia zdjęcia osłony śrub mocujących lusterko wewnątrz kabiny. Nie widzę niczego, co mocuje ten plastik. Pociągnij za osłonę równomiernie do siebie. Możesz delikatnie podważać z każdej strony. Mocowana jest na "wcisk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
servant Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Nie ma potrzeby, żeby odkręcać całe lusterko. Jest taka potrzeba, bo mechanizm "łamania" delikatnie mówiąc uszkodził się i wskutek tego mam dwie części zespołu lusterka. Musze wymienić całe na inne sprawne. Właściwie to już wymieniłem. Niestety, lusterka okazały się inne i zewnętrzna osłona zepsutego nie pasuje do tego dobrego. Musiała zatem pozostać czarna. Drugie lusterko jest w kolorze karoserii. Ale na jazdę nie powinno mieć wpływu. :) Niestety, to samochód żony. Na pewno to zauważy. :) Dodano: 01 sie 2015 - 16:33 Pociągnij za osłonę równomiernie do siebie. Możesz delikatnie podważać z każdej strony. Mocowana jest na "wcisk". Dzięki. Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi