t_om Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Nie posiadam ksiazki serwisowej druga wymiana rozrządu przy jakim stanie licznika powinna być , megan scenic 97r 1.6 8v ( pierwsza była prawdopodobnie przy 95.0000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 instrukcja mówi tak: a ja bym wymienił po 60-80 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 ja bym wymienił przy 60tysiącach meganki moją tendencje do zrywania pasków bardzo szybko a niestety rozrząd jest zwykle kolizyny i moga potem byc duze koszty u mnie niestety strzelił przy 55tysiącach :-/ :cry: i były spore wydatki nie zwlekaj nigdy z wymianą; zainwestuj 400zł i się nie narażaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosso Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Kupiłem niedawno Megane Scenic i nie wiem czy wymienić pasek rozrządu czy nie, poprzedni właściciel powiedział że wymieniał go ale nie wiem czy mu wierzyć, po odchyleniu pokrywy paska widać na nim jeszcze napisy. Jak myślicie wymienić sam pasek czy cały zestaw. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 wymieniaj cały zestaw - będziesz miał pewność i spokój na długo (oryginalny komplet możesz kupić już za 230 zł - nawet pudełko będzie miało znaczki renault - oczywiście nie w ASO) szukaj np na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 grosso, rób tak jak pisze bronius, i przy okazji spojrz czy pompa wody była wymieniana. Jeżeli widać na niej "ząb czasu" to przy jednym rozbieraniu wymień wszystko, pare groszy wydasz ale ile spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavo Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 118 000 na liczniku i wypada wynienić rozrzad. Jakie są przyblizone tego koszty i co jeszcze opłaca sie za jednym razem wymienć? MEGANE SCENIC 1,6 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 w aso to i ponad 1000zł a poza (na orginalnych częsciach) pod Wawą robią za 450zł z gwarancją... pompa wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Pompę cieczy i napinacz razem z paskiem. Jak nie wymieniałeś pozostałych pasków, to też przy okazji można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 w ASO to kompletny zestaw rozrządu kosztuje 750 zł plus 400 zł na robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figulek Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Czesc wszystkim! mieszkam w angli,jakies dwa miesiace temu kupilem Renault Megane 1.6 na wtrysku z 1996r.wiadomo ze w UK naprawy sa drogie wiec ,wymienilem sam uszczelke pod glowica,problem jest tego typu ze niechce teraz odpalic???? wydaje mi sie ze rozrzad jest na znakach tak jak powinien byc ale niejestem pewien???prosze o pomoc lub moze rysunek,ksiazke zebym dikladnie zobaczyl jak te znaki wygladaja bo moze sie myle,z gory dzieki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Wogole nic sie nie odzywa? Moze kable do swiec pozamieniales? A moze zaworyzle ustawiles :) Troche wiecej szczegolow moze podaj co sie dzieje jak krecisz rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Kolego bylo juz conajmniej 3razy na forum, szukajka sie klania:D fotki ze znakami do 8v masz TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figulek Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Adam68 Czesz wszystko jest oki chyba jak krece rozrusznikiem??? znalazlem znaki na rozrzadzie i wale tylko ze na wale jest ich piec i niewiem ktory,w sumie prubowalem na wszystkie sposoby i tylko mi strzelil jak prubowalem odpalic???kabli niepozmienialem bo sa opisane i niema mozliwosci chyba zle zalorzyc a w sumie jaka jest kolejnosc cylindrow od strone rozrzadu??ja mysle ze 4 3 2 1 zupelnie inaczej niz w innych autach??prosze o pomoc moze jakis link ze znakami???moze ksiazka??/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 No jak Ty sobie tak tym wałem obracasz na wszystkie strony i rozrząd przestawiasz wedle uznania i na próbę, to na 99% zawory wydechowe są już powyginane. Powykręcaj swiece i z latareczką zajrzyj przez otwory po nich. Bedziesz widział denka tłoków. Jeśli są na nich ślady po zaworach to masz juz większy wydatek. Wał sie ustawia patrząc na znak 0st na obudowie skrzyni lub bloku (już nia pamiętam na czym jest wybity) i zębatce koła zamachowego (szerszy jeden zą. Jak ustawisz rozrząd to kręcisz reką dwa obroty wału (bez świec) i dopiero jak nic nie wadzi to wkręcasz świece i kręcisz rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi