Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Megane 96r K7m 1.6 8v 55kw 75km

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy temat także jeśli nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie

Jestem posiadaczem w.w megane. Mam problem z wiązką silnika, otóż chciałem założyć klimatyzację, zakupiłem oryginalną wiązkę silnika z wersji z klimą. Kable w desce rozdzielczej pod panel dorobiłem nawiew działa, ale po zmianie kabli miga komputer (zygzak) i nie załącza pompy paliwa czego efektem jest nie możliwość odpalenia samochodu założyłem z powrotem oryginalne kable i działa od strzała. nie mam pomysłu co jest nie tak ? Megane jest bez immo, zostało wykasowane, a wiązka jest prawdopodobnie z egzemplarza z działającym immobilizerem może to być problemem?. Jakieś modyfikacje są w wiązce przy kostce idącej do komputera?. Pytam bo nie mam już do tego siły przerzuciłem całe kable sprężarkę wspomaganie włącznie z chłodnicą jednego dnia i musiałem wrócić do punktu wyjścia ze względu na nie możność odpalenia auta...

kompa w aucie zresetować?

Wiązkę przepinałem na odpiętych klemach ze względu na + który idzie bezpośrednio z klemy

aston76 i damian19961 sterownik silnika nie posiada immo został najprawdopodobniej wyczyszczony kontrolka od immo zawsze miga

A wymieniałeś sterownik od silnika swój stary "na nowy"? Czy podłączyłeś wszytko do starego sterownika? Bo jeżeli do starego to na bank nie ma zapisanej tam klimy to raz, a nawet jakby była to jest opcja że przy nie umiejętnym kasowaniu immo, skasowali także klimę.

cięcie

Nie mam problemu z odpaleniem klimy tylko z odpaleniem silnika i wątpię żeby wychodziły komputery bez obsługi klimy co najwyżej może być nie aktywowana

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.13 – cytowanie Aston76

Edytowane przez aston76