gacek2424 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Witam to mój pierwszy temat także jeśli nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie Jestem posiadaczem w.w megane. Mam problem z wiązką silnika, otóż chciałem założyć klimatyzację, zakupiłem oryginalną wiązkę silnika z wersji z klimą. Kable w desce rozdzielczej pod panel dorobiłem nawiew działa, ale po zmianie kabli miga komputer (zygzak) i nie załącza pompy paliwa czego efektem jest nie możliwość odpalenia samochodu założyłem z powrotem oryginalne kable i działa od strzała. nie mam pomysłu co jest nie tak ? Megane jest bez immo, zostało wykasowane, a wiązka jest prawdopodobnie z egzemplarza z działającym immobilizerem może to być problemem?. Jakieś modyfikacje są w wiązce przy kostce idącej do komputera?. Pytam bo nie mam już do tego siły przerzuciłem całe kable sprężarkę wspomaganie włącznie z chłodnicą jednego dnia i musiałem wrócić do punktu wyjścia ze względu na nie możność odpalenia auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolega007 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Pewnie to już próbowałeś, ale zapytam - odpiąłeś klemę od akumulatora, żeby kompa w aucie zresetować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Immo w sterowniku sinika dawcy nie dogaduje się z kluczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian19961 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 a jak nie chciał odpalić to jak zachowywała się lampka od immo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek2424 Opublikowano 2 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 kompa w aucie zresetować? Wiązkę przepinałem na odpiętych klemach ze względu na + który idzie bezpośrednio z klemy aston76 i damian19961 sterownik silnika nie posiada immo został najprawdopodobniej wyczyszczony kontrolka od immo zawsze miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 A wymieniałeś sterownik od silnika swój stary "na nowy"? Czy podłączyłeś wszytko do starego sterownika? Bo jeżeli do starego to na bank nie ma zapisanej tam klimy to raz, a nawet jakby była to jest opcja że przy nie umiejętnym kasowaniu immo, skasowali także klimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek2424 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) cięcie Nie mam problemu z odpaleniem klimy tylko z odpaleniem silnika i wątpię żeby wychodziły komputery bez obsługi klimy co najwyżej może być nie aktywowana Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 3 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Proponuję porównać schematy elektryczne oraz jakie sterowniki mają silnik bez klimy i z klimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi