Raventador Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Hej :) Dziś zauważyłem, że tylko na pierwszym biegu i nie zawsze to się dzieje, dławi się auto i szarpie, puści dymka - wrzucam dwójkę i wszystko gra. Co to może być? Przepływomierz wymieniony, filtr powietrza też, coś tam mechanicy robili przy egr. Pomożecie? :) - To dotyczy Renault Megane Scenic II 1.9 dCi #Powiedzcie mi jeszcze jedno - Przy wymianie silnika, warto wymienić simering łączący silnik i skrzynie? Nie zrobili tego i kapie mi olej.... Mechanik powiedział, że jak się wymienia silnik to i simering tego typu też powinno się wymienić (Megane I Coupe 2.0 8V)# Dodano: 15 wrz 2015 - 22:31 Przyczyna: Podwiewa uszczelkę pod głowicą :) jutro biorę ją aby sprawdzili szczelność. Jak uporam się z problemem (bardzo kosztownym) to napiszę tutaj co i jak, bo z tego co widzę tyle osób się wypowiedziało,że hoho Edytowane 17 Września 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Obstawiam, że nikt nie wiedział o jakim aucie piszesz. Zaznaczony jest Scenic II, a piszesz o Megane I. Piszesz, że wymieniony jest przepływomierz, którego w większości F4R nie ma, zresztą to samo tyczy się EGRa. Później wychodzi, że to F3R, który też nie ma przepływomierza i EGR. Więc jak tu można było pomóc? Edytowane 15 Września 2015 przez Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raventador Opublikowano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 przecież napisałem o Sceniku 1.9 a później oddzieliłem temat "#" dotyczący jednego pytania co do f3ra hehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dopiero teraz zrobiłeś edycję, więc się nie dziw, że nikt nie miał chęci odpowiadać, skoro opis usterek nie miał sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raventador Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 nie nie nie :) znaki typu: "#" były od początku :) jak ktoś czyta ze zrozumieniem (bez wrzuty na nikogo, bo szanuję tu każdego) to powinien zrozumieć, że dodatek #, ma na celu odznaczenie. Edytowałem jedynie o jaki silnik chodzi. Poza tym mógł ktoś napisać: "Kolego, nie rozumiem Cię, jaki silnik jakie auto". Mniejsza z tym. Problem rozwiązany. Powód: Wywiało uszczelkę spod głowicy, głowica szczelna. Blok głowicy nie jest prosty, również zostało to wyrównane. Dodatkowo sprawdźcie w przyszłości czy macie hydraulikę czy normalną szklankę. Z wierzchu nic nie widać, dopiero pod spodem się okazuje. Ja nic u siebie prostować nie musiałem. Po prostu tak się działo i tyle. Dodatkowo u mnie jeszcze kapało z jakiegoś przewodziku który został wymieniony. Zalałem płyn chłodniczy i już nic nie ucieka, ciśnienia nie ma. Jeśli będziecie mieć ciągle też ciśnienie w korku - to są już objawy, cud, że na takim wiecznym ciśnieniu zrobiłem ok. 3300 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Akurat F3R ma luz zaworowy regulowany podkładkami (jak chyba wszystkie 8V w Renaultach), a F4R hydraulikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raventador Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Temat do zamknięcia. Przyczyny dławienia się i kopcenia: Uszczelka pod głowicą, głowica szczelna. Przewody od zbiorniczka z płynem chłodniczym, zapowietrzanie się zbiorniczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi